10 destinatii pentru vacante romantice

Pentru cuplurile care călătoresc prima oară împreună – Fez, Maroc
Prima călătorie cu persoana iubită poate să va apropie mai mult sau să vă despartă. Din fericire, am ales destinația perfectă care va alunga tot stresul: Fez, Maroc. Cu simțurile alerte, vizitează Fes el Bali (sau Medina din Fez), cea mai veche parte, împrejmuită de ziduri, din oraș. Mulțimea de mirodenii, meșteșuguri locale și de oameni interesanți, vor oferi un adevărat spectacol pentru toate simțurile tale. Vei uita repede de schelele care acoperă clădirile dărăpănate, după ce vei ajunge la Madrasa Bou Inania, unul dintre puținele locuri religioase din Maroc accesibile vizitatorilor non-islamici, fondat în anii 1350 și renovat recent.

La tăbăcăria Chouara are loc o adevărată desfătare a simțurilor. Mirosul pătrunzător și culorile vii ale coloranților din bazinele cu vopsea, dispuse sub formă de fagure, vor fi un peisaj pe care îl vei lua cu tine, ca să-ți aduci aminte când te-ai îndrăgostit de Maroc.

Pentru cei care iubesc natura – Big Sky, Montana
Ia cu tine visele tale mărețe pentru aventură și fă-le să devină realitate în Big Sky, Montana. Într-o oră de mers cu mașina, peisajele vaste din Parcul West Yellowstone te vor uimi, în special atunci când vei întâlni bizoni, oi sălbatice cu coarne mari, lupi, chiar și urși. În funcție de sezon, veți fi stăpâni peste sălbăticie cu ajutorul unei expediții cu sănii trase de câini sau veți coborî pe ape repezi cu barca pneumatică în Canionul Gallatin, pentru un plus de senzații tari. Ofertele de cazare romantice variază de la „”corturi luxoase la cabane, ferme sau alte hoteluri pitorești din apropiere de Yellowstone.

După ce ați urcat și coborât pe Muntele Lone, lasați-vă picioarele să se bucure în niște noi cizme de cowboy (sunt atât pentru femei cât și pentru bărbați) la Carter’s Boots, în orașul Bozeman, ca apoi să vă lăudați de reușita voastră în cel mai apropiat bar, unde o să vă bucurați de berea locală.

Pentru amatorii de senzații tari – Rio de Janeiro, Brazilia
Dacă îți vezi partenerul mai mult ca un membru al unei echipe, printați-vă numele pe niște tricouri în culori verzi și galbene, și luați următorul avion spre Rio de Janeiro. Cei care iubesc sportul, experți sau începători, pot găsi o activitate sportivă care le va crește adrenalina, indiferent dacă este vorba de vâslit în picioare, de pe placa de surf, pe canalul Barra, de lângă plaja cu un nume sugestiv “Praia dos Amores”, sau dacă vă dați cu deltaplanul de pe muntele Pedra Bonita.

Plaja Copacabana este un loc perfect pentru a te întrece cu partenerul într-un meci prietenos de “footvolley” (volei de plajă în care poți lovi mingea cu orice parte a corpului în afară de mâini), și să vă împăcați la o sesiune de fitness alături de cariocas plini de mușchi în sălile de gimnastică în aer liber. AtivoRio îți permite să te înscrii la meciuri de fotbal cu localnici sau într-un grup de SightRunning, un amestec de sport și călătorie perfect pentru cuplurile (hiper)active.

Pentru cuplurile cu copii – Saint Lucia (Sfânta Lucia)
Chiar dacă ești un adult și un părinte mândru, tot mai ești în adâncul inimii un copil. Întreaga familie va găsi exact ce are nevoie în Gros Islet. Copiii vor iubi plajele și se pot bucura de activitățile din cluburile pentru copii din stațiunile din Saint Lucia sau de distracție în familie în parcurile de aventuri , alunecând pe cablurile dintre copaci.

Scufundările în Golful Rodney sunt atât o activitate educativă cât și una distractivă, care vă va ajuta să descoperiți creaturile de sub ape. O scurtă excursie de o zi, poate în timp ce copiii sunt la cublurile lor, va fi o binemeritată vacanță romantică, unde vă veți unge unul pe altul cu nămol la Izvoarele Sulfuroase din Soufriere sau vă veți săruta sub Cascada Toraille.

Pentru o escapadă prietenoasă printre cupluri gay – Sitges, Spania
Dacă vă plac petrecerile, Sitges vă așteaptă! Punctul fierbinte al petrecerilor – la doar 40 de minute cu mașina de Barcelona – mai demult, era faimos pentru cultura sa boemă și artistică. În zilele noastre, este una dintre cele mai gălăgioase, mândre și însorite destinațiile din Spania, preferată de minoritățile sexuale din toată lumea. Atunci când nu ești la o petrecere de lângă piscină, poți să fii într-unul dintre barurile cu gay de pe strada Dos de Mayo, sau chiar să stai întins pe superba plajă pentru nudiști. Aici sunt festivaluri pentru fiecare sezon – Carnavalul în Februarie, Gay Pride în iunie, Festa Mayor în August și festivalul de film în octombrie.

Dacă muzica dată tare și petrecerile de vară, care durează toată ziua, nu te atrag, plănuiește-ți călătoria în extrasezon. În Sitges, soarele strălucește tot timpul, așa că vizitează toamna târziu și iarna, ca să te bucuri de plajele aproape goale, să faci plimbări lungi pe promenada din fața mării și să caști ochii la frumoasele vile din secolul al-20-lea, în timp ce te bucuri de razele soarelui.

Pentru cupluri cu buget mic dar cu inimi mari – Brașov, România
Un bilet pentru doi spre Brașov, vă rog! Odată ce ai descoperit acest oraș frumos din Romania, nu o să mai dorești să te întorci acasă prea repede. Ca dintr-un basm, străzile pietruite te vor purta pe lângă cafenele și fațadele multicolore ale magazinelor. Bucură-te de plăcerile simple pe care ți le oferă orașul – o cafea costă mai puțin de 2 euro (9 lei). Dacă curozitatea te poartă la 40 de minute cu mașina de oraș, folosește-ți imaginația ca să umpli crăpăturile din pereții Castelului Bran, căruia i se se mai spune și Castelul lui Dracula.

După o vizită inevitabilă la Biserica Neagră, înnegrită de marele incendiu din 1689, mergeți pe dealuri, o să ajungeți în vârful lor cu Telecabina, sau pe jos, pe cărări romantice, și bucurăți-vă de priveliștea din vârful muntelui Tâmpa. Poți să faci o sesiune de poze cu literele albe ale Orașului Brașov – asemănătoare cu cele din Holywood.
Găsește un zbor spre București

Selfi-uri în Seul la Zidul Iubirii
Dacă să faci poze drăguțe alături de perechea ta pare a fi genul de întâlnire perfectă, atunci Seul poate fi destinația la care ai visat. În prima zi, voi (și multe alte cupluri) veți dori să vă faceți poze la Turnul Namsan din Seul – în vârful dealului, unde scaune speciale în formă de inimă așteaptă îndrăgostiții să se sărute și să se îmbrățișeze, și este imposibil să nu remarci numărul imens de lacăte de pe Zidul Iubirii.

Faptul că Seul este un oraș romantic este puțin spus, în special dacă vizitezi Insula Namiseom. Deși situată la 60 km distanță de Seul, castanii și plopii de aici sunt decorul perfect pentru poze în oricare anotimp. O modalitate minunată de a încheia ziua este să mergeți la DIY Ring Café din modernul cartier Hongdae ca să vă faceți proprile voastre bijuteri-suvenir.

Asfințitul soarelui, un peisaj romantic pe plajele din Puerto Plata
Tortul de nuntă a fost mâncat, sunteți proaspăt căsătoriți și v-ați făcut bagajele pentru o escapadă romantică în Puerto Plata, unul dintre orașele mai puțin vizitate de turiști, din Republica Dominicană, și unul dintre cele mai paradisiace orașe cu plajă. Atunci când nu vă bucurați de camera voastră din hotelul de pe faleza mării, poate vă plimbați prin orașul istoric sau stați la soare pe Playa Bergantín.

Turismul și comerțul local doresc să-ți satisfacă cerințele, iar de cele mai multe ori, serviciile sunt oferite în limba engleză, cu un zâmbet pe chip. Cultura creolă cu origini africane și caraibiene te va anima cu ritmurile sale în serile petrecute în baruri, unde va fi greu să nu începi să dansezi “merengue”. Ia o pauză scurtă ca să sorbi dintr-un Mamajuana (un cocktail cu rom, un cunoscut afrodisiac), și ești din nou pregătit să te întorci pe ringul de dans, sau în camera de hotel!

La piață în romanticul Rovinj
Unii spun că dragostea trece prin stomac. În Istria din Croația te vei îmbuiba cu trufe albe și pește proaspăt, iar acesta este doar începutul. Mândrii producători ai uleiului de măsline croat te așteaptă, lichidul lor de aur fiind punctul forte al unor preparate mediteraneene cu infuențe continentale, cum ar fi buzara (creveți sau scoici în sos) sau pljukanci (paste făcute manual).

Apele albastre irezistibile și peisajele verzi îți vor oferi multe subiecte de discuție la desert, asta dacă veți reuși să vorbiți cu gura plină de Fritule (gogoși mici). Vino acasă cu câteva produse locale, cumpărate de la piața de lângă portul din Rovinj, după ce cobori dealul de la biserica sf. Eufemia, cu turnul său înalt de 60 de metri. Pentru un pachet romantic complet, ia cu tine o sticlă de vin istrian și urcă în feribotul din Rovinj spre Veneția (care circulă în timpul verii).

Pentru o vacanță romantică fără limite – Polinezia Franceză
Luați cu voi hainele de vară și încălțăminte ușoară și grăbiți-vă să ajungeți în Polinezia Franceză, pe insula Bora Bora. Numeroase hoteluri de lux cu bungalouri și cu vedere către ocean sunt aliniate pe țărmurile cu nisip alb.

Bora Bora este o destinație superbă pentru vacanțe romantice: picnicuri pe plaje private, înot printre peștii colorați, băuturi minunate – cocktailuri mojito tahitiene cu vanilie, și ospățuri cu ahi tuna (o delicatesă locală – ton cu aripioare galbene ). Când te-ai săturat de atâta răsfăț, un tur cu elicopterul deasupra Muntelui Otemanu sau o călătorie de o zi la cumpăraturi, prin piața capitalei Pape’ete din Tahiti, sunt două opțiuni extraordinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.