10 lucruri incredibil de costisitoare de facut in Singapore

323151-alexfas01

Singapore este unul din miracolele mileniului al treilea. Singapore este cel mai mare centru bancar, financiar și comercial din Asia de Sud-Est și este lider în industria energetică a continentului (cinci rafinării de petrol, care îl fac al treilea centru petrochimic din lume ca mărime, după Rotterdam și Houston), de mașini electrice (optică, electronică, navală, de mașini, electronică, mijloace de transport).

Concomitent cu dezvoltarea economică, Singapore a devenit și unul dintre cele mai scumpe orașe din lume. În timp ce există o mulțime de activități distractive ieftine, pentru călătorii care caută excursii economice, orașul are, de asemenea, o zonă de lux, pe care nu și-o pot permite decât marii bogătași ai lumii.

Iată 10 dintre lucrurile cele mai bizare și costisitoare ce se pot face în Singapore, care au nevoie de un card „voluminos”.

jewel-de-pangaea

1. Cel mai scump cocktail din lume, la Pangaea
Cost: 20.000 Eur.
Costul acestui moft reprezintă un salariu anual al unui funcționar bancar din Singapore. Băutura Jewel de Pangaea se poate comanda la cel mai profitabil club de noapte din lume. Amestecul conține cognac Hennessy, Champagne originală, fulgi din aur comestibili, totul garnisit cu un diamant de un carat.

waku-ghin

2. O masă la Waku Ghin
Cost: aproximativ 350 Eur/persoană.
Se spune că Waku Ghin este cel mai scump, dar și cel mai bun restaurant din Singapore, o experiență culinară ce nu poate fi uitată. Restaurantul are doar 25 de locuri, iar rezervările se fac cu multe luni înainte.

hotelul-raffles

3. O noapte în apartamentul prezidențial, la Hotelul Raffles
Cost: 6.500 Eur/noapte
Pare un pic exagerat, dar panorama care ți se înfățișează și faptul că vei dormi în același pat în care au dormit nenumărați şefi de stat și de guvern, dar și Prințul Charles sau Kate Middleton, te poate determina să nu plângi după bani.

supercar

4. Închiriază un „bolid” de lux
Cost: 500 Eur/oră.
Dacă îți dorești un tur în jurul Marina Bay la bordul unui Ferrari sau Lamborghini, trebuie să scoți 500 de euro pe oră. Sigur, există și opțiuni mai economice. Te poți mulțumi cu…doar 15 minute de condus, care costă 200 de euro.
5. Fă un tur cu o super barcă cu motor
Cost: 1.300 Eur/2 ore/ 12 pasageri
Deși există zeci de opțiuni pentru croaziere mai ieftine, închirierea unei bărci de mare viteză, cu conducător inclus și doar alături de prietenii tăi, te poate scoate în evidență dar te costă peste 500 de euro pe oră.

beach-villas

6. Închiriază o cameră la Resorts World
Cost: 1.200 Eur/noapte
Prețul plătit este pentru o cameră pentru o Beach Villas, care are un perete un acvariu uriaș, la Resorts World Sentosa. Sigur, va fi greu să vezi toate cele 50.000 de viețuitoare marine care trăiesc în imensul acvariu, dar câteva sute, stând comod în jacuzzi, tot poți admira.

golf-la-singapore-island-country-club

7. Joaca golf la Singapore Island Country Club
Cost: 20.000 Eur/an
Joaca golf la Singapore Island Country Club
Dacă Heralded este cel mai bun club de golf din Singapore, Singapore Island Country Club este cel mai scump. Accesul este permis doar membrilor, iar abonamentul anual este unul dintre cele mai „piperate” de pe planetă.

f1-singapore

8. Urmărește cursa de Formula 1 din paddock-uri
Cost: 5.500 Eur/3 zile
Sigur, se poate cumpăra un bilet pentru ziua cursei doar pentru câteva sute de dolari, dar dacă dorești să nu fi strivit de mulțime sau dorești să te alături celorlalte vedete care sunt invitate de către echipele de Formula 1, scoți din buzunar peste 5000 de euro și stai într-o cameră cu aer condiționat, savurând cupe de șampanie și gustări cu caviar și homar.

paterson-hill

9. Cumpăra o casă pe Paterson Hill
Cost: 40.000 Eur/metru pătrat
Dacă toate lucrurile de mai sus ți-au reținut atenția, cea mai bună variantă pentru a nu te lipsi de ele este să îți cumperi o casă într-o zonă exclusivistă din Singapore, adică Paterson Hill. Strada este recent nominalizată ca fiind în primele 5 cele mai scumpe artere din lume. Nu, trotuarele nu sunt poleite cu aur, dar vecinii tăi vor fi actori celebri sau antreprenori de succes.

marina-bay-sands-casino-singapore

10. Încercați-vă norocul la cazinoul Marina Bay Sands
Cost: ???
Dacă ai bani de prisos și vrei să-ți încerci norocul, alege Marina Bay Sands, care dispune de 1.600 de mașini electronice de joc și 500 de mese de ruletă. Dacă urci pe acoperiș, vei putea servi și cina având la picioarele tale o priveliște de vis.

Dacă toate aceste lucruri ți se par indecent de scumpe ai la îndemână o metodă sigură de a economisi bani: lasă cardul acasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.