10 lucruri de făcut în Copenhaga

Vara, la Copenhaga, este anotimpul perfect pentru a uita de canicula din centrul și sudul continentului. În afară de distracțiile obișnuite, de cluburile de zi și picnicurile din Grădina Regelui, în capitala Danemarcei puteți să vă bucurați de o sumedenie de festivaluri de stradă, pline de muzică și udate cu bere rece.

Vă puteți plimba ore întregi în Copenhaga, beneficiind de lucrurile minunate pe care acest oraș ți le așterne la picioare, de viața vibrantă a orașului sau grădinile luxuriante și plajele nordice, sau…

Vizitați Nyhavn
Nyhavn, în traducere „Noul Port” este, de fapt, locul unde se întâlneau în trecut toți marinarii, o parte a acestui port fiind cunoscută pentru bordelurile sale. În prezent, Nyhavn este populat de bărci superbe din lemn, de fațadele caselor vechi zugrăvite în culori tari și de terase chic. Acest vechi port este prilejul perfect pentru a te relaxa.

Scriitorul Hans Christian Andersen a locuit pe Nyhavn, unde a scris unele din faimoasele sale povestiri. Astăzi, casele au fost restaurate și renovate cât mai aproape de aspectul lor original, iar sutele de mese la care o sumedenie de turiști și localnici își savurează paharul de bere sau cafeaua aromată fac parte din atracțiile orașului

Mâncare de stradă în Papiroen
La Papiroen se poate ajunge și pe un pod pietonal, iar drumul merită făcut pentru a testa o sumedenie de mâncăruri ieftine și băuturi, căci locul este vestit pentru mâncarea de stradă, preparată și servită în fața ta din containere sau rulote.

Papiroen (sau „Insula de hârtie”) ți se va putea părea aglomerată la ora mesei, dar așteptarea zău că merită!

Grădinile Tivoli
Una din atracțiile capitalei Copenhaga sunt Grădinile Tivoli. Dacă ați fost în Prater, la Viena sau în Disneyland, la Paris, o să știți despre ce este vorba. Grădinile Tivoli au fost deschise în 1843 și și-au păstrat farmecul de atunci nealterat, adăugând totodată noi și moderne instalații pentru a deveni unul dintre cele mai apreciate parcuri de distracții din Europa. Asigurați-vă că mergeți noaptea pentru a vedea grădinile luminate cu felinare și jocuri de artificii.

Faceți un tur pe canale
Cea mai bună modalitate de a vedea orașul este cu o ambarcațiune turistică. Regele Christian IV a fost impresionat de frumusețea Amsterdamului și a ordonat construcția de canale navigabile și la Copenhaga, mai ales că acestea ajutau și la apărarea orașului de atacurile venite de pe mare.

În plus, o plimbare pe canale vă oferă avantajul de a vedea panoramic cele mai importante puncte  ale orașului înainte de a le explora într-un tur pietonal.

Sfat util: Obțineți Cardul Copenhaga care vă oferă acces la mai mult de 75 de atracții și transport public nelimitat.

Palatul Christiansbourg
Palatul Christiansborg situat pe insulița Slotsholmen în centrul capitalei Copenhaga este sediul Parlamentului danez (Folketing), biroul primului ministru și sediul Curții Supreme daneze. De asemenea, câteva părți ale palatului sunt folosite de monarhia daneză, aici fiind Capela regală, camerele de recepție și grajdurile regale

Deși auster la exterior, palatul dispune de una dintre cele mai valoroase și spectaculoase colecţii de tapiserii din lume, „Queens Tapestries”. În 1990, comunitatea daneză de afaceri a dăruit Reginei Margrethe II, unsprezece tapiserii la împlinirea vârstei de 50 de ani. Seria de tapiserii poate fi privită și ca o incursiune în  1000 de ani de istorie daneză.

Palatul Amalienborg
Complexul este compus din patru clădiri identice, având în centru statuia ecvestră a fondatorului Amalienborg, regele Frederick V. Amalienborg este cunoscut și pentru Gărzile Regale Daneze, care patrulează prin perimetrul complexului de palate. În fiecare zi gărzile mărşăluiesc, plecând la 11:30 de la Castelul Rosenborg și execută schimbarea gărzii în fața Palatului Amalienborg la ora 12:00. Atunci când Regina se află la reședința sa din Copenhaga, gărzile sunt acompaniate și de Fanfara Gărzilor Regale.

Turnul rotund
Vizitați turnul rotund, panorama este uimitoare. Dacă ați privit de sus Copenhaga din turnul Palatului Christiansborg, nu puteți rata o nouă panoramă, de data aceasta la vârful turnului rotund. Urcarea se face pe o rampa de 268 de metri care vă duce în partea de sus a turnului. Este o plimbare ceva mai dură, dar priveliștea din vârf vă va determina să recunoașteți că a meritat osteneala.

Înainte de a ajunge în vârf, vă puteți opri la vechea bibliotecă care astăzi găzduiește un muzeu de artă, cultură, istorie și știință.

Fântâna Gefion
O oprire populară pentru circuitele cu autocarul turistic este Fântâna Gefion, cel mai mare monument al orașului, inspirat dintr-o veche legendă nordică. Această fântână a fost ridicată în cinstea aniversării a 50 de ani de la deschiderea fabricii de bere Carlsberg și o înfățișează pe zeița Gefion. Monumentul se află într-o porțiune minunată a Parcului Churchill, în apropiere de Biserica Anglicană Saint Alban. De asemenea, în împrejurime se găsește o alee cu cireși japonezi, cunoscuți drept sakura, ce înfloresc în aprilie, transformând aleea într-un loc minunat. Astăzi, Fântâna Gefion este un fel de „Wishing well”, adică o fântână unde arunci bănuți pentru ca o dorință să îți fie îndeplinită.

Mica sirenă
Deși mulți o interpretează ca un simbol al tradiției marine a danezilor, statuia Micii Sirene, simbolul cel mai cunoscut din Copenhaga, este un tribut adus scriitorului național, Hans Christian Andersen, care este și autorul poveștii triste a prințesei apelor.

The Church of our Saviour
Această biserică este una dintre cele mai cunoscute din întreaga Danemarca, datorita turnului datând din 1752. Ceea ce face acest turn să fie atât de deosebit sunt scările in spirala, cu 400 de trepte, ce te ridica la înălţimea de 90 de metri. Ultimele 150 de trepte sunt localizate in exterior, astfel încât cei care au frică de înălţime ar trebui să nu încerce ascensiunea. oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.