15 locuri fabuloase din lume

In lumea noastră digitală, o lume invadată de telefoane sofisticate, de tablete și laptopuri ultra performante, capabile de a procesa și a posta fotografii captate în cele mai îndepărtate locuri, imaginile reale ale unor minuni ale naturii par să pălească.

Câteodată însă, ceea ce vedem cu ochiul liber pare ireal tocmai pentru că natura este cel mai performant program de editare. Iată 15 locuri din lume, unde natura s-a jucat cu paleta de culori, iar omul a ajutat-o ca tabloul să iasă perfect.

 1. Marea barieră de corali, Australia

Destul de mare pentru a fi vizibilă din spaţiu, Marea barieră de corali ne încântă prin culorile infinite și diversitatea speciilor întâlnite aici. Întinsă pe o lungime de 2300 de kilometru, nu este doar un magnific spectacol pe care îl dau coralii, ci și o defilare de pești și alte animale marine, care și-au găsit casa aici. Încălzirea apelor oceanului și poluarea au distrus în ultimul deceniu mare parte din faună i floră, iar privită din spațiu, decolorarea recifului avertizează că acest proces este continuu.

 1. Muizenberg, Cape Town

Muizenberg, una dintre cele mai colorate plaje din lume nu are nevoie de un filtru al Instagram pentru a atrage atenția prietenilor. Cabanele victoriene de pe plaja sud-africană, pictate în culori primare și secundare, arată precum cuburile de joaca de la grădiniță. Folosite iniţial drept cabine de schimb pentru doamne și magazii pentru uneltele cu care se înălțau castelele de nisip, căsuțele colorate de la Muizenberg găzduiesc acum echipamente de surfing.

 1. Shibuya, Tokyo

Luminile serii strălucesc în moderna capitală a Japoniei, Tokyo. Dar nu există un loc mai spectaculos al orașului decât intersecția din vecinătatea stației de metro, Shibuya, considerată, pe drept, a fi cea mai aglomerată din lume. Ca la un semn, când semafoarele blochează circulația autovehiculelor, peste 1000 de pietoni traversează în toate direcțiile, ca miile de pixeli ai imaginilor digitale.

 1. Painted Desert, Arizona

„Deșertul pictat” din Arizona este faimos pentru imaginea dramatică pe care o oferă formațiunile de relief, colorate in culori dintre cele mai neobișnuite: lila, roșu, gri sau rozul parcă împrumutat dintr-o grădină de tomate. Așezarea straturilor în stâncile deșertului este, de fapt, povestea geologică a formării acestui deșert. Singura culoare care se păstrează constant aceeași este verdele pâlcurilor de iarbă care ne amintesc că totuși, ne aflăm pe Terra.

 1. La Boca, Buenos Aires, Argentina

Faimos și pentru echipa de fotbal al cărui stadion îl găzduiește, cartierul din capitala Argentinei este cel mai adesea cunoscut pentru casele sale colorate în tonuri vii, una dintre atracțiile turistice ale orașului. Strada El Caminito mai este cunoscută și pentru muzicienii săi stradali, dansatorii de tango și comercianții de artă.

 1. New England, toamna

S-a născut o mică industrie care practică activități turistice menite să îndrume vizitatorii regiuni toamna, un anotimp care este, în New England, mai frumos ca oriunde în altă parte. Copacii, ca niște imense torţe colorate în roșu și portocaliu, natura etalând un auriu imperial și dealuri unde culorile se amestecă par niște bijuterii abia scoase din cutia catifelată

 1. Antigua, Guatemala

Înconjurat de vulcani fumegând, își etalează culorile, căpătate pentru prima dată în anii coloniali. Vechiul oraș este un sit desemnat de UNESCO drept moștenire culturală a umanității, iar fiecare casă pictată este realizată prin alegerea cu atenție a uneia dintre cele 12 culori admise, Când începe sezonul ploios și împrejurimile înverzesc, orașul arată o grădină de flori multicolore.

 1. Piața plutitoare Damnoen Saduak, Tailanda

Ambarcațiuni doldora de fructe exotice: Lamyai (ochi de dragon), Nuci de cocos, Rose de mere (Chom-Poo), Lychee, Ananas, Guava (Farang), pomelo uriașe, pitaya (sau Dragonul roșu). Vânzătorii vâslesc încă de la ivirea zorilor pentru a prinde un loc privilegiat. Piața aceasta plutitoare este invadată de turiști care cumpără fructe și datorită spectacolului oferit de aglomerația de ambarcațiuni.

 1. Cinque Terre, Italia

Mulți fotografi, amatori sau profesioniști pândesc „ora de aur” pentru a surprinde casele cocoțate pe stânci în cel mai frumos moment al zilei. Istoria regiunii Cinque Terre o găsim undeva, în Evul Mediu, atunci când primii locuitori ai regiunii au ales să se izoleze, construindu-și chiar grădini cu pământ cărat din zonele fertile ale Italiei. Casele colorate, contrastează cu albastrul ireal al mării, formând unul dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe planetă.

 1. Provence, Franța

Vara este sezonul lavandei în regiunea franceză Provence. Câmpurile de pe dealurile însorite se umplu de culoarea purpurie și mireasma inconfundabilă a acestei plante tradiționale din regiunea mediteraneană până în Africa tropicală și regiunile sud-estice ale Indiei. Mireasma este răspândită și de distileriile care produc baza parfumurilor din întreaga lume.

 1. Lacul Natron, Tanzania

Apa lacului tanzanian Natron este un amestec toxic de sare și sodă, motiv pentru care doar câteva specii de pești pot supraviețui și o sumedenie de bacterii care dau culoarea roșie a apei. Se alătură acestui spectacol cruste de sare albă rozacee care acoperă suprafața apei. Multe păsări și animale de uscat cad pradă apelor otrăvite în încercarea de a-și potoli setea, iar corpurile lor sunt acoperite de carbonat de sodiu, dând impresia că trupurile le-au împietrit.

 1. Zhangye Danxia, China

Imaginea Munților Curcubeu din China este, de fapt, rezultatul oxidării și eroziunii. Culorile predominante ale acestor munți spectaculoși din parcul geologic Zhangye Danxia sunt albastru, galben, roșu și verde. Aceste nuanțe provin din conținutul mare de fier și alte minerale, pigmenții suferind ani și ani de oxidare și eroziune până să ajungă să ofere spectacolul de astăzi.

 1. Umbrella Sky Project, Agueda, Portugalia

Umbrelele au apărut în anul 2011 la festivalul de artă de la Agueda, încercând să facă față acelei veri extrem de călduroase. Ideea genială de a întinde cabluri între acoperișurile caselor, pe care să fie așezate umbrele multicolore a fost considerată genială, pavajul străzilor căpătând reflexe multicolore. Ideea s-a păstrat până acum, în fiecare vară străzile orașului transformându-se într-un mozaic spectaculos.

 1. Selangor, Malaezia

Se spune că Selangor este primul i-city din lume, locul unde își dau întâlnire cele mai avansate tehnologii din lume. Un palat de gheață este una din atracții, camerele interioare fiind dotate cu instalații de congelare pentru a nu se topi…mobilierul. În după-amiezele caniculare sunt aprinse sute de mii de leduri care iluminează copacii, oferind vizitatorilor culori inimaginabile.

 1. Nopțile Albe, Scandinavia

Nopțile Albe din extremele planetei sunt unele din fenomenele naturale cele mai spectaculoase de pe Terra. Aceste fenomene sunt vizibile la ambii poli, atunci când atmosfera este senină. Culorile se schimbă în funcție de interacțiunea particulelor cu gazele din atmosferă. Poliția din Islanda este abilitată să tragă pe dreapta autovehiculele care tranzitează zonele cu vizibilitate maximă pentru a evita accidentele cauzate de neatenția la drum.

15 locuri fabuloase din lume @ GhidEuropean.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.