3 locuri recomandate pentru timpul tau liber in Bucuresti

1. Le Bistrot Francais *****
Locul 25 printre cele 1027 de restaurante evaluate de catre utilizatorii retelei TripAdvisor si o medie de 4 stele si jumatate, reprezinta o performanta pentru un restaurant relativ nou deschis: Le Bistrot Francais, strada Episcopiei Nr. 3, Bucuresti.

Le Bistro Francais

 

Iata opinia unui utilizator TripAdvisor: Crepofromage (Paris, Franta, membru TripAdvisor din 2012): ”Din punctul meu de vedere, cel mai bun restaurant frantuzesc din Bucuresti, care merita toate cele 5 stele”.

 

Le Bistrot Francais
Strada Episcopiei Nr. 3, Bucuresti 010292, Romania
Deschis:
lun-sam 12:00 – 15:00 si 19:00 – 23:00;

2. Libraria Carturesti Carusel *****

Palatul Chrissoveloni a fost construit in 1860 si cumparat apoi la licitatie de bancherul Nicolas Chrissoveloni la inceputul anilor 1900. Aici a functionat institutia de credit Crissoveloni in primii ani de prezenta in Bucuresti. Banca Chrissoveloni a fost una dintre cele mai importante banci ale Romaniei interbelice. Ulterior, cand banca s-a mutat mai aproape de Calea Victoriei, tot pe Lipscani, cladirea cu coloane zvelte ale Palatului Chrissoveloni a gazduit Bazarul Popular, un magazin cu articole vestimentare pentru barbati.

Ulterior, in perioada comunistilor, epoca in care si bunurile familiei au fost confiscate, Bazarul Popular s-a transformat in magazinul Familia. Abia dupa ’90, dupa ani de lupta prin tribunale, mostenitorii familiei si-au recuperat proprietatile si au inceput procesul de readucere la viata a Palatului Chrissoveloni, in a carui renovare au investit aproximativ 1 milion de euro. Cladirea construita in stilul francez regasit si la Galeriile Lafayette, un adevarat carusel de lumini si forme, a fost renovata si reconsolidata cu migala.

DSC09129
Aici s-a deschis in luna februarie 2015 cea mai mare librarie din Romania: Carturesti Carusel, care pune la dispozitia iubitorilor de carte si arta 10.000 de volume, 5000 de albume de muzica si film, o galerie de arta si un bistro pe cele 6 etaje atent si simplu mobilate.

 

Libraria Carturesti Carusel
Strada Lipscani, nr. 55, Centrul Istoric, București
Deschisa:
Luni-Duminică: 10:00-24:00

3. Ceainaria Green Tea *****
O casa de pe strada Dr.Burgelea, din preajma Foişorului de Foc, ridicata in stilul flamand, risca sa se degradeze pana ce, într-o buna zi, a putut fi zărită renovata si denumita „Green Tea”, desi i s-ar fi potrivit degraba „Green Tea Garden”, datorita curţii generoase in care, fie vorba intre noi, n-ar fi stricat mai mult spatiu verde, nu de alta, doar ca sa se respecte…codul culorilor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Decorul este deosebit si ar fi păcat sa zabovesti numai in curte, ratand sa admiri interiorul, in care s-a pus accent pe detalii.
Meniul contine peste 100 de sortimente de ceai, al caror miros il poti testa la parterul cladirii, unde se afla „colectia” de ceaiuri. Iar daca ti se nazare sa pufai ceva, poti incerca o narghilea, asta daca doresti sa o potrivesti cu un ceai oriental.

Ceainaria Green Tea
Strada Dr. Burghelea, nr.24
Bucuresti , Sector 3 , Romania
Deschis:
Luni-Vineri: 15-23; Sambata: 12-23; Duminica: 12-23

©GhidEuropean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.