Anguilla

Flag_of_Anguilla.svg

Numele oficial: Anguilla;
Forma scurtă: Anguilla;
Codul de tara ISO: ai;
Ora oficială: UTC-4h;
Prefixul telefonic de țară: +1264;
Capitala: The Valley (1.067 locuitori);
Alte oraşe: Cannifis, Crocus Hill, Deep Waters, Ebenezer, Little Dix, North Side, West End;
Forma de guvernământ: monarhie constituțională cu parlament de tip britanic;
Localizare: arhipelag în Atlanticul de Nord, la este de Puerto Rico și Insulele Virgine;
Suprafaţa: 91 km²
Relief: marin, recifuri de coral, dealuri molcome;
Climat: tropical, moderat de curenți (Gulf Stream) care păstrează umiditatea și căldura la nivel confortabil;

large_detailed_tourist_map_of_anguilla

Cristofor Columb a navigat în jurul insulei Anguilla în 1493, dar nu a debarcat niciodată. Locuită de triburile amerindiene ale caraibilor, Anguilla a fost ocupată și colonizată începând cu anul 1650 de trupele regale britanice.

Anguilla a fost administrată de Marea Britanie până la începutul secolului al XIX-lea, când a fost transformată în dominion britanic, alături de insulele St.Kitts&Nevis. Au existat mai multe tentative de obținerea independenței, iar în 1971, la doi ani după o puternică revoltă, s-a decis secesiune. În mod formal Anguilla a rămas doar un stat aflat în asociere cu Marea Britanie până în 1980, an în care regatul unit a reluat controlul insulei.

Treptat, populația indigenă a fost asimilată, iar din punct de vedere cultural micuța insulă și-a însușit deprinderi și tradiții de tip britanic.

Aşezată la est de Purto Rico și Insulele Virgine, Anguilla se află la doar câteva minute de aeroportul din St. Maarten, având legături aeriene regulate cu aeroporturi din Puerto Rico și Antigua.

Anguiila_foto mici

 

Cu o populație extrem de primitoare și o rată a criminalității aproape de cota zero, Anguilla este una dintre cele mai căutate destinații din zona Caraibelor. Calmi, aproape în armonie cu natura darnică, locuitorii insulei dezvoltă un gen de artă de a trăi, în care ritmul vieții este strâns legat de paradisul în care trăiesc.

De vizitat:
Cele mai multe drumeții au în centru plajele întinse, care mai de care mai frumoasă. Însă printre clădirile istorice, trebuie să fie inclusă și Wallblake House, o impresionantă plantație, restaurată. Ruinele fortului olandez, ridicat în secolul al XVII-lea, este situat pe Sany Hill, loc unde se găsește și locul de odihnă veșnică a guvernatorului Richardson (1679-1742).

Anguiila_foto mici-2

Există mai mult de 30 de plaje în Anguilla, unele lungi de câțiva kilometri, altele situate în mici golfuri străjuite de stânci abrupte. Aceste plaje fabuloase poartă și nume interesante: Rendezvous, Shoal Bay, Road Bay, Maundays Bay, Cove Bay, Meads Bay și Crocus Bay. Vizitatorii amatori de solitudine pot vizita insulele Sandy sau Sombrero, situate la doar 48 de kilometri nord de Anguilla. Și insulele minuscule Scrub, Dog și Prickly Pear se află la scurtă distanță și accesibile la o plimbare cu barca cu motor.

Anguiila_foto mici-4

 

 

 

 

 

Informații utile:
Aeroport: Wallblake;
Afaceri: Băncile sunt deschise de luni până joi, între orele 08:00 și 15:00 și vineri între 08:00 și 17:00;
Îmbrăcăminte recomandată: Haine din bumbac lejere pe toată perioada sejurului;
Moneda națională: Dolar est-caraiban;
Vamă: Următoarele produse pot fi introduse în Anguilla fără a plăti taxe vamale: 200 de țigarete sau 50 de țigări de foi și 1,136 litri de băuturi alcoolice;
Economia: Industriile principale ale insulei sunt pescuitul, extracția de sare și construcția de ambarcațiuni. Mare parte din produsele agricole, cum ar fi fructele și legumele, sunt produse local. Sectorul terțiar, în mod particular turismul și serviciile financiare sunt ramurile care asigură cea mai mare parte a Produsului Intern Brut;
Rețeaua electrică: 110 V, 60 Hz;
Condiții de intrare și ieșire din țară: consultați site-ul oficial al autorității naționale pentru turism care se află in josul acestei pagini;
Sănătate: Serviciile medicale primare sunt asigurate de clinici medicale pentru cele 5 districte, în care se acordă îngrijiri pentru urgențe minore. La aceste clinici medicii de familie se află de două ori pe săptămână;
Sărbători legale: prima zi din an (1 ianuarie), vinerea, sâmbăta și duminica Paștelui (martie-aprilie), ziua muncii (mai), ziua naționala (mai), ziua Reginei (iunie), carnavalul naţional (2-3 zile în august), ziua Constituției (august), Crăciunul (25-26 decembrie) sunt zile nelucrătoare;
Limba oficială: Engleza;
Religia: romano-catolică, anglicană, baptistă, metodistă, hindu, musulmană și mozaică.
Securitate personala: rata criminalității este foarte mică. Cu toate acestea, măsurile de precauție de bază (închiderea ușilor de la hotel cu cheia sau punerea în siguranță a obiectelor de valoare) sunt recomandate;
Cumpărături: Anguilla este o aglomerare de sate mici, astfel încât micile magazine (foarte bine aprovizionate), nu trebuie să reprezinte o raritate;
Taxe: O taxă de 10% este aplicată la prețul camerelor, ca și 10% pe notele de plată ale restaurantelor;
Transport: Este necesar un permis de conducere pentru a obține un permis provizoriu de conducere, contra cost. Atenție! Se conduce pe partea stângă!
Mai multe informații: http://fr.anguilla-vacation.com

Nota:
1. Înainte de plecarea în străinătate va recomandam sa contactaţi ambasada statului in care efectuaţi călătoria, precum si ambasadele tarilor de tranzit, pentru obţinerea de informaţii suplimentare privind condiţiile particulare de intrare si şedere prevăzute de legislaţia locala.
In cazul destinaţiilor care necesita viza, asiguraţi-vă pentru obţinerea acesteia. Odată aplicat in paşaportul dumneavoastră colantul de viza, verificaţi cu atenţie perioada de şedere înscrisa.
2. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetăţenilor romani care intenţionează sa rămână pentru o perioada îndelungată pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a României si sa îşi anunţe prezenta in regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi in situaţii de urgenta.

GhidEuropean va recomanda: Anguilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.