Calatorii placute in 2018

Numarul total al turistilor care aleg destinatii din Romania se estimeaza ca va depasi 12 milioane in 2017, o valoare care nu a mai a fost atinsa din anul 1990, a anuntat prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Adrian Voican, conform Wall-street.ro.

Turismul romanesc este in crestere cu circa 10% in 2017. In primele noua luni ale acestui an, numarul de turisti romani pe destinatii din Romania a crescut cu un milion, pana la 9,5 milioane. De alta parte, numarul turistilor straini va ajunge la un record de peste 2.600.000.

Romanii au manifestat un interes in crestere pentru turismul local, la editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, principalele destinatii turistice pentru sezonul de iarna 2017 avand deja un grad de rezervare de peste 90%. Cele mai cautate destinatii au fost Calimanesti – Caciulata, Baile Felix, Baile Govora, Valea Prahovei si Bran-Moeciu.

Cele mai cautate destinatii de vara in Romania si in strainatate
Pentru vara anului 2018, cu ocazia Targului de Turism al Romaniei, au inceput inscrierile timpurii, iar statiunile care conduc in topul rezervarilor sunt: Mamaia, Eforie Nord si Jupiter.

“Un interes deosebit s-a remarcat la aceasta editie a Targului de Turism al Romaniei pentru litoralul romanesc, dar si pentru unele destinatii externe, precum Turcia (Antalya), Spania, Grecia, Bulgaria, Portugalia, Croatia. Ca destinatii noi si promovate in forta am remarcat Albania (care sigur va prinde la turistii romani), insula Samos din Grecia, Alanya – extrema estica a regiunii Antalya. De asemenea, am observat un interes mai mare pentru circuitele internationale, precum Statele Unite ale Americii, Iran, Argentina, Brazilia, Rusia si Iordania”, a declarat Traian Badulescu, specialist in turism, pentru Agerpres.

El a subliniat ca au existat si cateva orase din Romania care s-au promovat “destul de bine” pe fondul unui interes pentru city break-urile interne.

De Black Friday, pachetele pentru vacante pe charter si sejururile anului 2018 in Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, Cipru, precum si cele pentru litoralul romanesc, cu reducere de pana la 50% din tariful de cazare, s-au vandut in special online, pe noul portal de turism al touroperatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *