Cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei s-a deschis la Rasnov

Dino00

Cel nou si cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, Dino Parc, s-a deschis joi la Râșnov. Aflat la o distanță de 200 de metri de Cetatea Râșnov, parcul se întinde pe o suprafață de 1,4 ha și găzduiește un număr de 45 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime și 20 de metri înălțime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri.

Dino01

Dinozaurii expuși în parc sunt foarte extrem de bine executati si certificați științific de către cele mai înalte foruri paleontologice. Sunt așezați în mediul lor natural pentru că au fost amplasati intr-o pădure cvasi-virgină, deosebit de pitorească. Vizitatorii vor vedea si dinozauri așezați în apă pentru cei care au trait in mediul acvatic, dar si dinozauri zburători. Desi, la prima vedere, pare o poveste, parcul de la Rasnov este un proiect ambițios care s-a dezvoltat în numai un an de zile.

Desi parcul este realizat in proportie de 95%, el si-a deschis portile de vineri, 12 iunie, putand fi vizitat. Primarul Râșnovului, Adrian Veștea, spera ca parcul va atrage anual peste 250.000 de turisti, raportati la numarul celor care au vizitat anul trecut Cetatea Rasnovului, dar si Peștera din Valea Cetății. Liftul pe plan înclinat cu cremalieră pentru transportul turiștilor la Cetate va fi gata la sfârșitul lunii iunie, Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile de pe Valea Cărbunării si centrul istoric al orașului (care este în lucru), întregesc oferta turistică a orașului.

Cetatea-Rasnov

Pe lângă dinozauri, în parc se mai găsesc căsuțe construite în arbori, la nivelul coronamentului, în care se vor desfășura activități educative pentru copii cum ar fi desenat, sculptat, pictat, trasee de cățărare pentru copii printre copaci, un vulcan care scoate fum, și în același timp, pe o platformă amplasată la baza acestuia, este simulat un cutremur. De asemenea, un centru de recepție, o clădire multifuncțională cu locuri de joacă, terase, un muzeu în care sunt expuse schelete de dinozauri, inclusiv un schelet de dinozaur românesc, un cinematograf unde vor rula filme documentare și filme la modă, noi apariții în domeniu, magazine de suveniruri. Dinozaurii pot fi admirați de pe niște alei pietruite care fac înconjurul parcului.

Dino03

Dino Park Râșnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanțat din fonduri europene prin POR 2007-2013, din care 70% finanțare europeană și 30% fonduri proprii. Terenul pe care s-a construit parcul a fost concesionat de primăria Râșnov pentru o perioadă de 49 de ani. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi între orele 9,30-20,00, iar prețul unui bilet este de 28 de lei pentru adulți și 22 de lei pentru copii. Gratuitate au doar copiii cu vârsta sub trei ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.