Cele mai bune restaurante din lume in 2015

El Celler de Can Roca2

Pentru a gasi un raspuns constructiv la clasamentul ʺCele mai bune 50 de restaurante din lumeʺ, publicatia ʺLe Chefʺ din Lyon a realizat un sondaj printre 512 de sefi bucatari ai lumiicotati cu doua sau chiar trei stele in ghidul Michelin.

 

Fiecare a avut dreptul sa indice cinci nume de sefi-bucatari care reusesc sa intruneasca cel mai bine ʺvalorile profesieiʺ si ale caror preparate culinare au avut ocazia sa le guste cel putin o data. Autorii acestui sondaj sunt de parere ca au reusit sa imortalizeze ʺo fotografie realista a celor mai bune restaurante din lumeʺ. Avand mai mult de 100 de restaurante de 2 si 3 stele Michelin, Franta si Japonia au avut dreptul la cate 10 jurati.

Restaurant Pierre Gagnaire01

Rezultatul sondajului: in Top 10 se regasesc 6 bucatari francezi, un spaniol, un japonez si 2 americani. In Top 100 sunt doar 5 femei (frantuzoaica Anne-Sophie Pic, spaniolele Carme Ruscalleda si Elena Arzak si italiencele Annie Feolde si Annie Pinchiorri).

 

Top 10 al celor mai bune restaurante din lume

  1. Pierre Gagnaire, ʺRestaurant Pierre Gagnaireʺ, Paris VIIIe, Franta; (preti informativ: pranz €115, pranz si cina €280);
  2. Paul Bocuse, ʺL’Auberge du pont de Collongesʺ, Collonges au Mont d’Or (69), Franta; (meniuri intre €155-250);
  3. Joan Roca, ʺEl Celler de Can Rocaʺ, Girona, Spania; (pranz 190 Euro);
  4. Thomas Keller, ʺPer Seʺ, New York, SUA;
  5. Alain Ducasse, ʺLouis XVʺ, Monaco;
  6. Michel Bras, ʺLe Suquetʺ, Laguiole, Franta;
  7. Eric Frechon, ʺEpicureʺ, Paris VIIIe, Franta;
  8. Yannick Alléno, ʺLedoyenʺ, Paris VIIIe, Franta;
  9. Seiji Yamamoto, ʺNihonryori RyuGinʺ, Tokyo, Japonia;
  10. Daniel Humm, ʺEleven Madison Parkʺ, New York, SUA.

 El Celler de Can Roca

 

©GhidEuropean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *