Cele mai periculoase 10 orase de pe mapamond

Colombian army soldiers patrol the Loma de Cristo—bal neighborhood after warring gangs forced dozens of families to flee. Medellin used to be the most dangerous city in the world but officials embarked on innovative projects designed to make life better in tough neighborhoods

In mod cert, daca intenţionaţi sa vizitaţi următoarele 10 oraşe, trebuie sa va gândiţi la o asigurare de viaţă extrem de serioasa, cu clauze precise.

1) Islamabad, Pakistan
Islamabad
Anunţată cu ani in urma ca una dintre destinaţiile viitorului, Islamabad nu a reuşit sa asigure securitatea turiştilor, desi capitala Pakistanului este o metropola moderna cu arhitectura îndrăzneaţă, dar si cu atracţii culturale de talie mondiala.

Galerii de artă abundă, gastronomia este senzaționala și magazine de tip boutique și de moda reflectă nota cosmopolită a orașului. Din păcate, instabilitatea politică și violențele stradale ii împiedica pe turişti sa se aventureze in aceasta destinaţie;

2) Detroit, Statele Unite ale Americii
Poverty in Detroit
Aflat nu doar in stare de faliment, Detroitul are o rata a criminalităţii de 45 de infracţiuni armate la 100.000 de locuitori. Tocmai de aceea oraşul încearcă sa se redefinească cultural într-un efort demn de toată lauda. Sutele de case părăsite in urma crizei si degradate de timp si oameni fara adăpost sunt renovate si decorate in culori vii, transformându-se într-un adevărat muzeu in aer liber.

3) Cali, Columbia
Cali
Daca doriţi sa vizitaţi capitala mondiala a dansului salsa si cel de-al treilea mare oraş al Columbiei, trebuie sa va gândiţi de doua ori înainte de a porni la drum. Cu o rata a criminalităţii de 65 de crime al suta de mii de locuitori, oraşul înconjurat de munţi risca sa nu îşi prezinte monumentele influenţate de arhitectura coloniala, catedralele si grădini sublime. Doar statuia lui Iisus, înaltă de 26 de metri, da senzaţia ca oraşul este ocrotit de divinitate. Totul este insa o aparenta…

4) Caracas, Venezuela
Caracas
Acest oraş afundat într-o vale adâncă, împânzit de parcuri pline de vegetaţie, este de traficul de droguri, jafuri si crime. Totuşi, oraşul se zbate sa asigure condiţii optime turiştilor, o multitudine de cluburi de noapte si restaurante, care oferă una dintre cele mai bune gastronomii de pe continentul sud-american.
Da, Caracas este atrăgător, provocator si, paradoxal, extrem de crud, un oraş in care trebuie sa ai grija de viaţa ta.

5) Acapulco, Mexic
Acapulco
Farmecul de odinioară a fost, in ultimele decenii, pătat de lupta dintre cartelurile drogurilor. Acapulco a devenit mai mult o destinaţie pentru mexicani, faima sa internaţională dispărând aproape in totalitate.
Punând la dispoziţie golfuri însorite mirifice si plaje confortabile, Acapulco se lupta sa redevină ceea ce a fost odinioară, insa progresele înregistrate sunt extrem de mici.

6) Cape Town, Africa de Sud
Cape Town
Cape Town este unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Asta ziua, caci pe timp de noapte este una dintre cele mai nesigure metropole de pe planeta. Cu incidenta mare a criminalităţii, oraşul a ajuns din urma chiar și Johannesburg, cunoscut pentru rata mare a infracțiunilor.
7) San Pedro Sula, Honduras
San Pedro Sula, este „capitala industriala” a Hondurasului, dar ți unul dintre cele mai periculoase orașe din lume, cu 171 de crime la suta de mii de locuitori. Daca partea centrala este frecventabila, oferind vizitatorilor o gastronomie stradală extraordinară, suburbiile trebuie să fie evitate chiar și pe timp de zi. Poliția și armata sunt omniprezente pe străzi, dar nu pot face față fărădelegilor.

8) Lagos, Nigeria
View of Lagos
Mai toate diplomațiile din lume își atenționează turiștii cu următorul anunț privitor la Nigeria: Amenințare teroristă! Și nu este vorba despre grupările islamiste ci despre niște bande de copii ai străzii, denumite „Agberos”, care atacă trecătorii, uneori violent.

Cu toate acestea, Lagos se bucură de un important aflux de turiști, atrași de excesul de exuberanță al festivalurilor care se desfășoară pe tot parcursul anului, dar și pentru câteva plaje cu nisipul fin, aflate la o aruncătură de băț de capitală.

9) Sana’a, Yemen
Sana_a
Atacuri aeriene saudite. Atacuri ale dronelor americane. Al Qaeda. ISIS. Aceasta este Sana’a de astăzi, capitala Yemenului și unul dintre cele mai șocante orașe de pe planetă. Nici nu apuci să te bucuri de patrimoniul arhitectural vechi de peste două milenii, mare parte din el aflat sub egida UNESCO. O altă alarmă aeriană te obligă să te refugiezi într-un adăpost, unde trebuie să fii atent la buzunare.

10) Salvador, Brazilia
Salvador_Brasil
Așezată de-a lungul unei coaste cu plaje întinse, Rio arată bine, cu biserici baroce atent ornate ți case splendid pictate în secolul al XVII-lea. Ceva mai la nord, tradiții africane, împletite cu carnavaluri braziliene au transformat orașul Salvador în noua atracție a Braziliei, numai că, pe lângă muzica ce răzbate mereu din cafenele și artiștii de stradă care se produ la tot pasul, trebuie să fim atenți la statistica îngrijorătoare a criminalității: 2.000 de crime la suta de mii de locuitori, anual.

©GidEuropean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.