Clasificarea plajelor din Romania

Clasificarea zonelor de îmbăiere realizată conform metodologiei prevăzută in HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de îmbăiere a fost publicată recent, atât la nivel al Uniunii Europene, cât și la nivel național. Astfel, aceasta are la bază setul de date de monitorizare a calității apei de îmbăiere aferente ultimilor patru sezoane, cuprinse între 2012 și 2015.

Din cele 49 de plaje ale litoralului românesc, una singură a primit calificativul Nesatisfăcător, fiind considerată un pericol pentru populație și anume Cordonul Eforie Nord – Eforie Sud II, Tabăra Luminița.

Printre stațiunile cu cele mai bune plaje se numără Năvodari, Mamaia, Olimp și Venus, în timp ce la capătul opus se află Jupiter, Eforie și Costinești. Nu în ultimul rând, potrivit raportului, plajele din Vama Veche și Doi Mai au primit calificativul “Bună”.

Ministerul Sănătâții a analizat 49 de plaje de pe litoralul romanesc, din care 15 au primit calificativul maxim, “Excelent”, în următoarele stațiuni:

Navodari: Plaja Navodari II zona I camping Marina Surf, Plaja Navodari IV zona 1 Popas III Mamaia, Plaja Navodari IV zona 2 camping pescaresc

Mamaia: Mamaia II zona 1 tabara Turist, Mama II zona 2 Enigma, Mamaia II Estival, Mamaia IV Rex, Mamaia VI Cazino

Olimp: Olimp I Pescarie, Olimp II Zona 1 Piscina Oltenia

Neptun: Neptun II Neptun

Cap Aurora: Cap Aurora II Hotel Onix

Venus: Venus II Silvia, Venus Perla Venusului

Saturn: Saturn I Adras

Calificativul “buna” a revenit plajelor din Gura Portitei, Mamaia, Constanta, 2 Mai, Vama Veche, Mangalia si Venus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *