Carnival Corp. nave cu sistem de epurare a gazelor de esapament

AIDA_lunaCompania multinationala Carnival Corporation, unul dintre cel mai mari operatori din lume de croaziere, a anuntat ca va implementa la navele pe care le opereaza un sistem de epurare a gazelor de esapament.

Carnival Corporation, cu sediile principale la Miami (Statele Unite ale Americii) si Southhampton (Marea Britanie), este cel mai mare operator de nave de croaziere din lume, cu o cifra de afaceri de 15,456 miliarde dolari si un profit operational de 1,078 miliarde (rezultate 2013).

Carnival Corp. are peste 91.000 de angajati si acopera peste 70% din piata croazierelor, prin operatorii sai Carnival Cruise Lines (SUA), Costa Cruises (Italia), Cunard Line (SUA), Holland America Line (SUA), Ibero Cruises (Spania), P&O Cruises Marea Britanie) sau Princess Cruises (SUA).

Sistemul de epurare a gazelor de esapamanet va fi introdus la peste 70 de nave apartinand Carnival Corp. iar investitia se va ridica la 400 milioane dolari. In prima etapa, noul sistem va fi introdus pe 22 de nave Carnival Corp. (9 nave Holland America Line, 7 nave Princess Cruises si 3 nave Cunard) si va permite companiei sa raspunda la noile reglementari in domeniul mediului, de limitare la 0,1% a continutului de sulf din  pacura folosita drept combustibil.

La data de 5 mai, prima nava, AidaLuna, a acostat in portul hanseatic Hambrug pentru instalarea sistemului de tratare a gazelor evacuate, brand-ul european al Carnival,  P&O Cruises urmand sa evalueze in perioada imediat urmatoare modul in care navele sale vor putea raspunde legislatiei europene in domeniul mediului.

“Acesta este un pas inainte, extrem de important pentru Carnival Corporation si brand-urilor pe care le inglobeaza. Suntem extrem de interesati de protectia mediului inconjurator, iar investitia noastra in tehnologii de varf pentru protectia acestuia este un mod eficient de a indeplini acest obiectiv”, a declarat Donald Arnold, CEO-ul Carnival Corp.

In septembrie 2013, Carnival Corporation a anunțat ca va implementa o noua tehnologie de epurare a gazelor de esapament provenite de la navele pe care le opereaza.Tehnologia se numeste ECO Exhaust Gas Cleaning si s-a dovedit extrem de eficienta in curatarea gazelor de esapament, atat in marsul navelor pe mare, cat si in manevrele de acostare ale acestora in porturile de escala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.