Enchiladas (Mexic)

În Mexic, acest preparat culinar specific sudului continentului american, definește un soi de rulada de legume sau carne, extrem de iute. De altfel, numele este dat de particula spaniolă ”enchilas” care s-ar putea traduce „a iuți”, „a condimenta”.

Așadar este vorba despre un preparat extrem de picant, asta pentru cine suportă iuțeala. Pentru cine nu o suportă, bucătarul va folosi sosul de roșii dulce. Așadar:

Ingrediente

  • 1 pui întreg;
  • 400 g roșii întregi decojite în sos de roșii;
  • 1 ceapă medie;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 ardei iute;
  • sare, busuioc, oregano, chilli și piper după gust;
  • 200 g cașcaval/Gouda;
  • 6-8 foi de tortilla.

Preparare
Toacă usturoiul, ceapa și ardeiul iute. Condimentează și sotează legumele în ulei încins 3-4 minute. Adaugă roșiile din conservă, tocate înainte desigur. amestecă și lasă pe foc mic, să se îngroașe sosul.

Între timp, taie puiul deja rotisat în fâșii (cât vrei tu de mari, dar ține cont că vei umple foile de tortilla cu ele).

Încălzește cuptorul. Dă sosul de pe foc. Dă o foaie de tortilla prin sos, acoperind-o bine. Așază fâșii de pui în ea, ruleaz-o și pune-o în tavă. Procedează la fel cu restul foilor de tortilla rămase. Pune sosul rămas peste foile de tortilla umplute din tavă.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Scoate tava, rade cașcavalul ales pe deasupra și dă din nou la cuptor, 10 minute. S-aveți pofta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *