Investiție de 850 milioane de dolari pentru confort în timpul călătoriei

Au trecut aproape 38 de ani de când Philippine Airlines au introdus în orarul de zbor al unor curse lung curier prima aeronavă dotată cu o cabina de dormit cu paturi suprapuse, pe puntea superioară a unui Boeing 747.

Această facilitate a funcționat extrem de puțin, configurația dovedindu-se nerentabilă, dar deceniile ce au urmat nu au stopat preocuparea companiilor aeriene de a găsi noi modalități pentru atragerea de tot mai mulți pasageri.

Din fericire pentru zborul cu avionul, tendințele s-au schimbat, iar în ultimii ani s-a constatat o renaștere a conceptului de spațiu personal, intimitate și – da – de odihnă de calitate pe parcursul zborului.
.
Singapore Airlines a dezvăluit cele mai recente spații de lux, amenajate în aeronavele sale, în urma unei investiții de 850 de milioane de dolari, adevărate “camere de hotel” zburătoare.

Dacă această informație a declanșat un déjà vu, aceasta se datorează faptului că Singapore Airlines oferă paturi duble pentru zborurile lungi de un deceniu, mai exact din anul 2007, odată cu intrarea în flota comercială a primului Airbus A380.

Noutatea constă în sporirea confortului și a intimității, spațiul de dormit fiind acum complet închis și dispunând de toate facilitățile unei camere de hotel de lux: baie, desk de lucru sau spațiu de reîmprospătare. Există șase apartamente în partea din față a punții superioare la modelul A380, iar fiecare apartament este izolat cu uși glisante.

Paturile de 193 de centimetri lungime sunt acompaniate de fotolii comode, ce se pot înclina la 45 de grade pentru a permite o vizionare perfectă pentru ecranul de 82 de centimetri diametru, racordat la televiziunea cu circuit închis și la internetul de mare viteza Inmarsat Global Xpress.

Toaleta pentru machiaj este furnizată de firma Lalique și demonstrează preocuparea companiei singaporeze pentru a oferi un timp de calitate clienților, în timpul zborului.

De asemenea, Singapore Airlines aduce și un nou mobilier pentru clasa business, cu fotolii turnate din materiale compozite din fibră de carbon similare cu cele folosite pentru realizarea cockpitului mașinilor de Formula 1.

În ciuda dimensiunii reduse a țării – Singapore, deținătoarea unui singur aeroport și fără a opera zboruri interne, s-a concentrat pe rutele lung curier, cel mai scurt traseu însumând 185 de kilometri, de la Singapore la Kuala Lumpur.

Compania aeriană a deținut, până în 2011, recordul mondial pentru cel mai lung zbor comercial fără escală, de la Singapore la Newark, în SUA, pentru care există intenția de redeschidere în 2018.

Paturi duble mai oferă și Etihad Airways , care a introdus în 2014 apartamentele de tip “First Residence” cu o singură încăpere și “The Residence” cu trei încăperi la bordul aeronavelor A380 și Qatar Airways, a cărei clasă de afaceri “Qsuite” a fost lansată anul acesta pe aeronave Boeing 777-300ER, pentru zborurile de la Doha la Londra, Paris și New York.

Zborurile în noua configurație a Singapore Airlines sunt deja în vânzare, prețurile variind între 3.100-6.600 de dolari la clasa business, dus-întors, pentru ruta Singapore – Sydney, primul zbor urmând a decola la 18 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.