Pesce in Carpione (peste alb cu legume caramelizate)

DSC04651

DSC04655

DSC04657

DSC04659

DSC04665Pesce in Carpione (peste alb cu legume caramelizate)
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (3-4 persoane):
– O punga de fileuri de cod de alaska (aprox. 500 gr)
– 4 ardei grași
– 3-4 tije de apio
– Pătrunjel (partea de la radăcină)
– 2-3 roșiimedii
– Capere (2 linguri, tocate mărunt)
– 2-3 căței de usturoi
– O ceapă medie
– 70-80 ml oțet de mere
– 2-3 linguri de zahăr brut
– Făină
– O lămâie
– Ulei de masline extravirgin
– Sare
– Piper

Este o rețetă de o simplitate dezarmantă! Se tre fileurile de pește prin făină, apoi se prăjesc la foc moderat în 2-3 linguri de ulei. Când sunt gata le așezați pe un platou să se odihnească.
În alte 2-3 linguri de ulei de măsline sotăm ardeii grași, tijele de apio, patrunjelul, roșiile, ceapa, usturoiul, toate tăiate în cubulețe fine.
Nu lăsăm mai mult de 10 minute, amestecând tot timpul.
Turnăm peste legume oțetul, care va conferi peștelui, alături de capere un gust acrișor, apoi zahărul. Continuăm să amestecăm pănă când se evaporă miroul de oțet iar legumele s-au caramelizat. Dacă nu suportați oțetul, puteți folosi vin alb, sec.
Turnăm legumele sotate peste pește, stoarcem o lămâie și picurăm puțin ulei de măsline deasupra.

Bucurați-vă de masă. S-aveți poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *