Quantum of the Seas, nava de croaziera viitorului?

quantum-north-star
De departe, de pe tarm, pare un imens tort plutitor cu 16 etaje luminate feeric. Privit de aproape, cel mai nou pachebot al companiei Royal Carribean este un colos din clasa Oasis, din care va mai face parte pana la sfarsitul lui 2015 si o alta nava similara, construita la santierul naval Meyer Werft, din Papenburg, Germania.
Nava de croaziera are un tonaj de 168.666 GT, o lungime de 347,1 m și o lațime de 49,5 m. Noua nava dispune de 18 punti, din care 16 stau la dispozitia turistilor amatori de calatorii pe apele marilor si oceanelor lumii, cu plaje, piscine, parcuri acvatice, terenuri de tenis si baschet sau un bazin in care se poate face surfing.

Quantum_NorthStar_jpg
„Quantum of the Seas”, asa cum a fost botezata nava, poate gazdui 4.905 pasageri in 2.204 cabine si este considerata a fi viitorul industriei de croaziera. De ce este diferita aceasta nava fata de flota impresionanta de care dispune in prezent compania Royal Carribean?
In primul rand, cateva dintre dotari, sunt absolut revolutionare. Daca amintim doar capsula din sticla in care se poate simula zborul cu parasuta, prin producerea unui curent de aer de 120 de mile pe ora sau robotii care prepara cocktailuri in locul barmanilor ne putem face o imagine asupra dotarilor de inalta tehnologie pe care le propune „Quantum of the Seas”.
In plus capsula pentru parasutism se transforma intr-o platforma care ofera, cu ajutorul unui brat care se inalta la 300 de metri deasupra nivelului marii o vedere panoramica inegalabila. Probabil ca turistii care nu au cabine cu vedere la mare se vor bucura cel mai mult de aceasta facilitate, desi fiecare din aceste camere interioare este prevazuta cu balcoane virtuale, pe care se proiecteaza imagini in timp real surprinse de camerele video instalate in exeriorul fiecarei punti.

virtual-balcony_0
„Quantum of the Seas” dispune de 18 restaurante la care se pot face rezervari cu ajutorul unui smarphone. Sase robo-ecrane uriase, realizate de compania Porsche, ofera fundalurile pentru desfasurarea unui spectacol unic, „ Starwater”, in care dansul si inotul sau sariturile in apa sunt ridicate la cel mai inalt nivel.
„Quantum of the Seas”, aceasta minune tehnologica, a costat nu mai putin de 1 miliard de dolari si a efectuat primul voiaj de proba in luna decembrie 2014, intre portul Southampton si Nassau (Bahamas), unde este inregistrata. Interesant este ca noul pachebot nu este cel mai mare al companiei Royal (Allure si Oasis fiind superioare din acest punct de vedere), dar are un pachet de servicii de ultima ora, care nu exista la nici o alta nava de croaziera din lume.

©GhidEuropean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.