Tabouleh (Salata de patrunjel)

Tabouleh

Ingrediente

  • 400g de pătrunjel proaspăt
  • 200g de roşii fără sâmburi
  • 120g de ceapă
  • 80g de bulgur (grâu zdrobit)
  • foi de salată pentru ornat
  • mentă (proaspătă sau uscată)
  • sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 lămâi medii
  • Mod de preparare

  • Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. Roşiile şi ceapa se taie cubuleţe mici.
  • Grâul măcinat se pune în apă caldă timp de 15 minute, înainte de utilizare, pentru a se rehidrata. După cele 15 minute se scurge bine de apa în exces.
  • Într-un castron potrivit de mare se pun pătrunjelul, roşiile, grâul şi ceapa. Se adaugă după gust: sare, piper, mentă şi ulei de măsline. Se stoarce deasupra o jumătate de lămâie. Se amestecă uşor.
  • Se ornează cu o frunză de salată. Se serveşte imediat.
  • S-aveți pofta!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *