Top 10 destinații de vacanță pentru 2018 conform Lonely Planet

Lonely Planet este cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, fiind deținută de trustul BBC Worldwide. Recent, Lonely Planet a publicat un clasament al primelor 10 destinații ce trebuie vizitate în 2018.


Cunoscut pentru viața de stradă, pentru tapas-ul excelent și spectacolul oferit de restaurantele cu program de  flamenco, Sevilla este alegerea Lonely Planet pentru 2018. Prezentat în popularul serial de televiziune, marca HBO, “Game of Thrones”, orașul spaniol în care arhitectura medievală este în competiție cu cea modernistă, va găzdui cea de-a 31-a ediție a Festivalului de film european și va continua manifestările culturale dedicate pictorului Bartolomé Esteban Murillo (1617, Sevilia – 1682), una dintre cele mai importante figuri ale picturii baroce spaniole.

Acestea sunt doar două din motivele pentru care Lonely Planet a ales Sevilla ca oraș al anului 2018. “Sevilla s-a transformat încetul cu încetul, iar astăzi este un oraș ajuns la maturitate, tocmai bun de explorat”, a declarat Alex Howard, editorul ghidurilor Lonely Planet.

Pentru al 13-lea an consecutiv, editorii revistei Lonely Planet au adunat nominalizări de la sute de contribuitori din întreaga lume și au ales 10 orașe, țări și destinații valoroase pentru a le recomanda cititorilor săi pentru 2018.

Lista este plină de evenimente incitante, orașe cu noi muzee și oferte de competiții sportive, dar și orașele care au suferit de pe urma cataclismelor și merită încurajate pentru a-și păstra reputația câștigată atât de greu.

Astfel se explică prezența în top a orașelor Detroit și San Juan, primul devastat de colapsul industriei auto, iar al doilea de uraganul Maria.

San Juan este un oraș vibrant și durabil, în mare parte mulțumită oamenilor care locuiesc acolo“, a declarat editorul destinației pentru Americile Centrale și Caraibe, Bailey Freeman. „Am urmărit îndeaproape situația de la fața locului de la impactul devastator al uraganului Maria până la eforturile de salvare și reclădire și, credem că San Juan va surprinde lumea cu cât de repede se va repune pe picioare”, este de părere Freeman.

Principalele 10 orașe pentru 2018, conform Lonely Planet:

  • Sevilla, Spania
  • Detroit, SUA
  • Canberra, Australia
  • Hamburg, Germania
  • Kaohsiung, Taiwan
  • Anvers, Belgia
  • Matera, Italia
  • San Juan, Puerto Rico
  • Guanajuato, Mexic
  • Oslo, Norvegia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.