Top atracții Shanghai

Shanghai, o metropolă internațională viguroasă și energică, invită oameni din întreaga lume să se bucure de atmosfera sa specială. Această metropolă modernă, cu moștenirea bogată a culturii chineze vechi, oferă multe de văzut dar și de făcut.

Râul Bund  & Huangpu
Râul Huangpu este nu numai râul care taie orașul de la nord la sud, ci și adună atracțiile splendide ale orașului. Situat pe malul vestic al râului Huangpu, cartierul Bund este simbolul și punctul culminant al unei vacanțe la Shanghai. Cu o zonă de clădiri proaspete, care găzduiesc centre financiare și comerciale, precum și clădiri masive construite în anii 1930 în stiluri arhitecturale europene, cartierul are și o viață de noapte trepidante și p faleză speldidă pemalul râului.

Nanjing Road
Nanjing Road este considerat a fi „strada comercială nr. 1 în China”, un reper pentru acest oraș. Pe parcursul a 5,5 kilometri, veți găsi peste 600 de magazine, ale căror praguri sunt trecute de aproximativ 1,7 milioane de persoane în fiecare zi. Aici puteți cumpăra orice doriți, pornind de la suveniruri speciale și ieftine până la produse ale unor branduri de lux.

Yuyuan Garden
Yuyuan Garden este cea mai mare grădină din Shanghai, proiectată în stilul Ming și Qing. Grădina are șase zone, fiecare având un o temă aparte. Grand Rockery, în centrul grădinii, este cea mai renumită amenajare peisagistică. În apropierea grădinii, există Templul Vechi al, unde sunt înșirate pe străzile întortocheată tot felul de magazine mici.

Templul Jade Buddha
Templul Jade Buddha este unul dintre cele mai renumite altare budiste din oraș. Statuetele din jad au fost aduse aici din Birmania în secolul al XIX-lea. Aranjarea lor simbolizează realizarea iluminării de către Buddha, denumită și nirvana. Templul are, de asemenea, unele imagini impresionante ale Regilor Ceresti. Deși mulți oameni vin să se închine în fiecare zi și să ardă tămâie în acest alt loc sfânt și activ, și vizitatorii de alte credințe sunt bineveniți.

Xin Tian Di
Dacă doriți să experimentați atmosfera istorică și culturală a orașului, Xin Tian Di este o alegere înțeleaptă. Strada, un amestec de arhitectură clasică și modernă a devenit pietonală și atrage zeci de mii de turiști zilnic. De fapt, aici este vorba despre stilul de viață popular și agreabil al noii generații a acestui oraș. Cafenele în aer liber, barurile și restaurantele romantice pot fi văzute pretutindeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.