Turismul culinar, crestere importanta

Mai mult de 8 milioane de turisti au aterizat in anul 2016, in Spania, cu un interes particular: turismul culinar, noteaza Fernando Gallardo, specialistul in domeniul hotelier al publicatiei spaniole El Pais.

Succesul intreprinzatorilor privati din domeniul turismului de a gasi noi produse turistice, pentru a le oferi pasionatilor de calatorii, au condus la consolidarea unor branduri turistice de tara.

Cele mai populare tari, atunci cand vine vorba despre turismul gastronimic, sunt Franta, Thailanda, China, Japonia, Italia si Spania.

Unul dintre cele mai interesante tururi gastronomice este organizat de o agentie din Marea Britanie si include toate restaurantele cu 3 stele Michelin din intreaga lume. Costa 200.000 de euro pentru un cuplu si presupune o calatorie cu avionul la clasa business prin 12 tari, timp de 6 luni. Cazarea se face numai la hoteluri de 5 stele.

Putem spune că turismul culinar a apărut în Franța, dar a fost rapid asimilat de către alte țări, care consideră că bucătăria lor nu este mai prejos decât cea franceză.

Acest tip de turism este tot mai dezvoltat în multe țări europene. Nu se poate să călătoriți și să nu luați la cunoștință alături de muzee, tradiții sau frumuseți naturale, de bucătăria locală.

Deși neglijat în trecut, turismul culinar este o piață importantă care susține dezvoltarea economică a comunității, oferind totodată turistului o imagine mai amănunțită asupra diverselor culturi.

Hanul Ancuței, comuna Tupilați, județul Neamț

Acest tip de turism este practicat atât în zonele rurale, cât și în orașe și ar trebui să fie o activitate constantă, accesibilă pe tot parcursul anului. Oamenii care practică turismul culinar sunt pensionari cu bani și timp, precum și cu un anumit nivel de sofisticare, în principiu, sunt oameni educați, interesați de mâncare și vin. Oamenii caută lucruri proaspete, pline de savoare și sănătoase.

In Romania, turismul culinar este adesea inclus in ceea ce se numeste agroturism și pune accent pe degustarea de preparate alimentare și bauturi locale.

Turismul culinar, crestere importanta @ GhidEuropean.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.