Un mod revolutionar de a vizita Parisul

France Paris Eiffel TowerPatru automobile electrice mini, garate pe Champs-Elysees atrag atentia oricarui curios. Autocolantele pe care predomina culoarea violet te invita la o provocare turistica inedita pentru capitala Parisului, un oras triumfal in care lucrurile neinsemnate nu-si au locul. Istoria Frantei este doar istoria unui popor triumfalist, care nu se multumeste cu jumatati de masura.

Insa pentru Joel Olivieri, un expert-contabil din Corsica, tocmai simplitatea unei idei l-a adus la Paris, dupa ce si-a lasat slujba din frumoasa insula din Mediterana. Olivieri si-a parasit insula natala pentru a reinventa modul de a vizita una dintre cele mai cunoscute si apreciate destinatii de vacanta, Parisul, orasul luminii si al indragostitilor. O aventura!

Olivieri este convins ca de ani buni nimic nu s-a schimbat in modul in care se face turism in marile orase. „Daca te vei uita pe strazi, spune el, vei descoperi ca turistii fie consulta ghidurile tiparite, fie umbla cu castile pe urechi ascultand audioghidurile terne, lipsite de originalitate”.

go-self-tour-1

Joel Olivieri a utilat fiecare masinuta electrica cu doua ecrane A-GPS de ultima generatie. Pe unul din ecrane iti este indicat traseul, iar pe al doilea iti este prezentata in varianta video fiecare strada, fiecare monument sau istorie legate de traseul pe care alegi sa il parcurgi.

Exista nu mai putin de 60 de reportaje video si 800 de fotografii, iar autorii textelor sunt istorici ai orasului. Micul automobil electric de productie italiana are doua locuri si este dotat cu WiFi pentru a permite utilizatorilor sa partajeze online in timp real experienta lor in capitala Frantei.
Olivieri, proprietarul agentiei Go-self Tours, care gestioneaza aceste vizite inedite, se gandeste la viitor. In curand, utilizatorii isi vor putea inregistra audio-video experienta, oferindu-si astfel o amintire de neuitat, iar pentru cei care nu poseda permis de conducere, experienta va putea fi posibila, in viitorul apropiat, si mijloacele de transport incomun sau cu trenul, in marile orase ale Frantei.

maxresdefault

Un tur de 2 ore si 15 minute costa 90 de euro/mijloc de transport si 30 de euro pentru serviciile video, iar un tur extins de 3 ore si jumatate se poate achizitiona cu 130 Euro/mijloc de transport si 30 euro pentru serviciile video. Tururile de noapte sunt cu 25% mai scumpe.

Conditiile pentru a putea achizitiona un astfel de tur sunt: varsta minima 21 ani si permis de conducere international categoria B. Parcarea autovehiculului electri este gratuita pentru un interval de 2 ore in parcurile auto special amenajate.

©GhidEuropean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.