Mashpi Lodge, locul în care luxul se întâlnește cu norii

Nu te-ai aștepta ca în creierul munților, undeva în rezervația naturală Privada Mashpi, din centru Ecuadorului, norii și pădurea ecuatorială să se întâlnească cu un lux și un confort desăvârșite. Când, în sfârșit ai ajuns la această cabană învelită în lemn și sticlă descoperi că ești înconjurat de mii de fluturi și păsări multicolore și că te-ai trezit dintr-un vis în care paradisul este locul în care ai ajuns.

Cu geamuri din tavan până în podea și din perete în perete, chiar asta este invitația pe care ți-o propun amabilele tale gazde, care te avertizează să nu te sperii dacă o să te trezești cu o maimuță urâtă la fereastră, în timp ce te relaxezi în jacuzzi.

Situat la doar trei ore depărtare de capitala Ecuadorului, Quito, resortul se află plasat în plină sălbăticie și se întinde pe un platou al muntelui, în suprafață de 1200 de metri pătrați. Capacitatea de cazare este de 22 de camere elegante și spațioase, iar sala de mese se întinde pe două etaje pentru ca oaspeții să poată vedea prin ferestrele uriașe viața din jungla ecuatorială.

Mashpi oferă o experiență apropiată de cea a unora dintre cele mai impresionante păduri din lume, cu ajutorul unei echipe de naturaliști și oameni de știință, care au grijă de mediu și, atunci când nu studiază fauna și flora zonei, se transformă în ghizi pentru oaspeții stabilimentului.

Oaspeții se echipează corespunzător pentru a explora împrejurimile ziua și apoi se întorc seara într-un cadru relaxant și sofisticat, perfect integrat în viața junglei.

În 2001, Roque Sevilla, un entuziast iubitor de orhidee sălbatice și fost primar al orașului Quito, a cumpărat suprafețe întinse de păduri ecuatoriale ce urmau să se transforme într-o rezervație naturală. Ocrotită de lege. Viziunea sa a fost o rezervă privată, axată pe conservarea naturii și practicarea unui ecoturism durabil și luxos. Sevilla a construit hotelul pe platoul unde s-a aflat o fabrică de cherestea dezafectată, asigurându-se că nici un copac nu a fost tăiat în timpul construcției. Toate materialele au fost aduse în pădure folosind drumurile de exploatare existente pentru a fi asamblate la fața locului. Sevilla a angajat foști muncitori forestieri, ajutând la tranziția comunității la mijloacele de trai bazate pe conservare în loc de despădurire.

Cabana de lux găzduiește oaspeți de toate vârstele și oferă excursii ghidate, precum și alte programe de loisir, potrivite tuturor pasiunilor și nivelurilor de activitate. Pentru cei care au vizitat acest adevărat muzeu de istorie naturală, în care exponatele vii sunt privite prin imenși pereți din sticlă experiența trăită a fost inegalabilă.

Facilități:
– 22 camere de oaspeți cu pereți de sticlă și vedere spre pădurea luxuriantă;
– Un laborator de cercetare și un vivarium cu o vastă colecție de fluturi rari;
– Bar cu băuturi tropicale;
– Restaurant cu fructe și plante ce cresc în zonă;
– Trei terase cu priveliști izbitoare;
– Cadă cu hidromasaj,j interioară;
– Spa cu tratamente bazate pe leacurile tropicale;
– Sală de lectură cu cărți și TV;
– Boutique cu produse din zona ecuatorului;
– Wi-Fi gratuit în întregul hotel.

Mashpi Lodge este o poveste de succes în domeniul turismului durabil, deoarece pădurile care îl înconjoară au fost salvate de drujbele companiilor de exploatare a cherestelei de către proprietarul stabilimentului, care a putut oferi autorităților un program alternativ, bazat pe ecoturism și cercetare, o echipă de biologi studiind și urmărind permanent formele de viață ale pădurii.

Planul include reciclarea deșeurilor, compostarea, conservarea energiei și gestionarea apelor uzate printr-o instalație biologică de tratare. Mashpi folosește doar produse ecologice, produse de către fermierii locali și oferă mijloace de trai sustenabile pentru locuitorii din satele învecinate, care au lucrat în trecut în exploatarea forestieră, mai mult de 65% din aceștia fiind reconvertiți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.