Uruguay

uruguay-1460612_960_720

Numele oficial: República Oriental del Uruguay;
Forma scurtă: Uruguay;
Forma internaţională: Eastern Republic of Uruguay;
Forma internaţionala scurtă: Uruguay;
Codul de tara ISO: uy;
Ora oficială: UTC -3h;
Prefixul telefonic de țară: +598;
Capitala: Montevideo (pop: 1,3 mil. loc);
Alte oraşe: Maldonado;
Forma de guvernământ: republică constituțională;
Localizare: sudul Americii de sud, între Argentina și Brazilia;
Suprafaţa: 176.000 km²;
Relief: plat, cu dealuri înalte, 84% teren agricol;
Climat: temperat.

large_detailed_road_map_of_uruguay_with_airports

Oraşe si monumente de vizitat:
– Montevideo, Mercedes, Colonia.

Natura:
– Punta del Este;
– Río de la Plata;
– Faună marină (balene, foci, lei de mare, țestoase de mare);

Alegerea momentului potrivit:
Situat în sudul Americii de Sud, Uruguay are un climat temperat. Temperaturile nu sunt nici foarte ridicate, dar nici foarte coborâte, iar ploile sunt foarte bine repartizate pe durata întregului an. Decembrie-martie, adică perioada verii australe oferă condiții climatice extrem de agreabile pentru vizitarea Uruguayului.

Temperaturi (medie zi/noapte, in °C):
Montevideo: ianuarie 28/18, aprilie 22/13, iulie 15/7, octombrie 21/12.
Media temperaturii apei mării este de 21° C în ianuarie și 12°C iulie.

uruguay-beaches-upscape-travel-web-res-e1452537364447

Prezentare:
În 1516, Juan Diaz de Solis descoperă estuarul fluviului Rio de la Plata, dar rezistența amerindienilor charruas, chanas, yaros și absența metalelor prețioase au făcut ca interesul spaniolilor pentru teritoriul Uruguayului să fie, până la începutul secolului al XVIII-lea, foarte redus, potrivit volumului ”Enciclopedia statelor lumii” (coordonator științific Mircea Malița). În 1680, portughezii și spaniolii înființează colonia Sacramento pe malul estic al fluviului Uruguay.

108001-620-282

În 1726 este întemeiat orașul Montevideo, sub numele de Ciudad de Felipe y Santiago de Montevideo, de către Bruno Mauricio de Zabala, guvernatorul orașului Buenos Aires, ca un post îndreptat împotriva expansiunii portugheze spre sud. Teritoriul Uruguayului, cunoscut sub numele de ”Banda Oriental”, intră în 1776 în componența Viceregatului Rio de la Plata. După izbucnirea războiului de eliberare de sub dominația spaniolă, în 1811, și în urma succeselor obținute de generalul Jose Gerviasio Artigas, Uruguay devine obiect de rivalitate între Brazilia și Argentina. În urma luptei pentru independență, proclamată la 25 august 1825 de către Juan Antonio Lavalleja, Argentina și Brazilia recunosc, la 27 august 1828, independența Republicii Orientale Uruguay. Tot, în 1828, Montevideo devine capitala Republicii Orientale Uruguay.

montevideo-uruguay

În prezent, majoritatea uruguayenilor sunt de origine europeană, în principal spaniolă sau italiană, existând și o minoritate reprezentată de descendenți ai africanilor sau ai indigenilor amestecați cu europeni. Limba oficială este spaniola.

Capitala Montevideo, o metropolă cosmopolită, are o arhitectură deosebită, cu clădiri vechi, dar și noi, art-deco. Aici există o universitate care datează din 1849, mai multe biblioteci mari și muzee.

dpmontevideo1__large

Centrul colonial al orașului Colonia del Sacramento este inclus în Patrimoniul UNESCO începând din 1995. Orașul a fost întemeiat de coloniștii portughezi în 1680. Pot fi admirate aici pavajul străzilor, piețele, arhitectura colonială portugheză din secolul al XVIII-lea.

În Punta del Este, care este una dintre principalele atracții turistice din Uruguay, găsim, de asemenea, arhitectură datând din timpul coloniilor alternând cu arhitectura modernă. Pe principalul bulevard din Punta del Este, Gorlero Avenue, se află galerii comerciale, magazine, restaurante și cazinouri.

cabopolonio-606219_960_720

În Uruguay are loc cel mai lung carnaval din lume (de la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii martie), plin de culoare și veselie, cu muzică, tradiții și veșminte tradiționale. În cadrul acestuia au loc defilări pe bulevardul principal din Montevideo, numit 18 de Julio. În cadrul acestui carnaval, care este deosebit de alte carnavaluri din lume, se regăsesc atât tradiția hispanică a ”murgas” (trupe de muzicieni), cât și cea africană specifică persoanelor de culoare prin defilarea numită ”Llamadas” (Chemari), importată odată cu sclavii în timpurile coloniale. În perioada carnavalului, străzile sunt invadate de scene — ”tablados”, precum și de grupuri carnavalești ca, de exemplu, ”murgas”, ”comparsas”, ”parodistas” (parodiști), ”humoristas” (umoriști).

montevideo_carnaval

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Planificarea unei călătorii în străinătate presupune, în primul rând, o informare corectă asupra condiţiilor de intrare şi regimul de şedere din ţara de destinaţie.

Fie că vorbim de condiţiile privind traficul auto, legislaţia vamală, utilizarea cărţilor de credit, sau regimul de călătorie al animalelor de companie, cetăţenii români trebuie să ţină cont de faptul că există anumite particularităţi naţionale care trebuie respectate în funcţie de ţara în care se efectuează deplasarea.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe consideră că este necesar ca fiecare cetăţean român să conştientizeze riscurile asociate unei călătorii în străinătate şi să îşi asume în mod individual responsabilitatea pentru reducerea acestora.

Prin intermediul rubricii “Sfaturi de călătorie”, Ministerul Afacerilor Externe îşi propune să pună la dispoziţia cetăţenilor români care doresc să se deplaseze in străinătate câteva informaţii utile de călătorie pentru majoritatea statelor lumii.

Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute, este recomandat ca cetăţenii români să se informeze asupra reglementărilor specifice statului în care urmează să călătorească!

Atenţie! Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care doresc să călătorească in străinătate, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Direcţiei Relaţii Consulare, monitorizează şi actualizează în permanenţă informaţiile cuprinse în cadrul rubricii „Sfaturi de călătorie” şi „Vize şi Servicii consulare”.

Recomandări generale pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în străinătate:
Procuraţi-vă un ghid de călătorie pentru destinaţia aleasă.

Informaţi-vă asupra situaţiei de securitate din zonă.
Accesaţi periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, rubricile „Sfaturi de călătorie” şi „Vize şi servicii consulare”.

Consultaţi ghidurile de călătorie puse la dispoziţie de către Ministerul Afacerilor Externe la rubrica Sfaturi de călătorie » Ghiduri de călătorie.

Verificaţi şi alte informaţii oficiale furnizate de instituţii ale statului român (Poliţia de Frontieră, etc.) precum şi informaţii oficiale furnizate de autorităţile ţării în care doriţi să vă deplasaţi.

Pentru obţinerea unor informaţii turistice suplimentare, vă recomandăm să consultaţi informaţiile oficiale furnizate de autorităţile statului în care doriţi să vă deplasaţi.

Odată ajunşi în ţara de destinaţie, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze misiunilor diplomatice sau consulare ale României şi să îşi anunţe prezenţa în zonă, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă. Coordonatele misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare le puteţi găsi la rubrica Misiuni ale României.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie a misiunilor diplomatice în astfel de zone sunt reduse.

În cazul în care cetăţenii români se confruntă totuşi cu o situaţie deosebită, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României sunt pregătite să acorde, în conformitate cu legislaţia în vigoare, la cerere sau din oficiu, atunci când situaţia o impune, consultanţă de specialitate şi asistenţă consulară. Coordonatele misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare le puteţi găsi la rubrica Misiuni ale României.

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea noastra pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea noastra pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

GhidEuropean va recomanda: Santa Lucia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.