Felii de mere pane (Franța)
.
Desert rapid, sănătos, ușor, plin de vitamine și extrem de gustos și aromat. Perfect și ca gustare rapidă! Foarte popular în Franța și Italia. Acest preparat il putem folsi ca si un desert delicios, dar si ca garnitura la friptura de porc sau langa sunca. Este un preparat simplupe care il puteti prepara in cateva minute dar are un efect extraordinar indiferent in ce mod il vom folosi.
Ingrediente (4-6 persoane):
– 125 gr făină albă, cernută
– 4-6 gr drojdie uscată
– 3 ouă, la care separăm gălbenușul de albuș
– 180-200 ml lapte
– 20 ml lichior de mere
– 4 mere Golden
– ulei pentru prăjit
– zahăr pudră pentru ornare
Preparare:
Se combină făina cu drojdia uscată, adăugând un vârf de cuțit de sare. Facem un căuș în mijlocul făinei și punem în mijloc gălbenușurile de ou și puțin lapte, amestecând cu un tel pentru a combina ingredientele. Când am obținut o pastă de consistența unei smântâni vom adăuga lichiorul de mere.
Într-un alt vas batem albușurile de ou până obținem o spumă consistentă pe care o vom îngloba delicat în amestecul de lapte și făină.
Vom decoji merele și le vom tăia rondele, decupând partea lemnoasă care conține semințele. Le vom trece prin amestecul descris, le vom scurge și apoi prăji într-o baie de ulei încălzită în prealabil la 180 grade, până cănd merele vor căpăta o culoare aurie.
Feliile de măr se servesc pudrate cu zahăr, imediat ce s-au răcit.
Pofta buna!
Acest material este proprietatea ghideuropean.ro și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu acordul scris al proprietarului.
Felii de mere pane@Ghid European©2014