Care sunt cele mai cool naționalități ale lumii?

Este posibil să existe o națiune întreagă cool? Este corect să spunem că o națiune este mai cool decât alta? Având în vedere că majoritatea țărilor au parte de propria porție de infracționalitate, obiceiuri, sau mod de exprimare, răspunsul este fără echivoc – da.

Pentru a ajuta la selectarea naționalităților care se disting, au fost analizate toate cele aproape 250 de posibilități. Principala problemă este, desigur, că fiecare naționalitate din lume crede că este cea mai tare – cu excepția canadienilor, care sunt prea deprimați pentru astfel de lucruri.

Întrebați un bărbat din Kârgâzstan care sunt oamenii cei mai tari din lume și, bineînțeles, va răspunde: “kârgâzii”. Cine știe, ar putea avea dreptate!

Întrebați un norvegian, care tocmai consumă un curry thailandez, pe care îl stinge cu o bere tailandeză Singha, la o masă în stațiunea tailandeză Phuket, răsfățându-se la soarele care în țara sa lpsește cam 10 luni pe ani, și, cu lipsă de convingere îți va răspunde: “Norvegienii”!.

Pentru a nu fi acuzați de parti pix-uri, îi lăsăm pe alții să decidă (CNN Travel). Iată:

10. Turcii
Având în vedere faptul că patria lor se întinde pe două continente, nu trebuie să fie o surpriză faptul că poporul turc are o viziune destul de tare asupra vieții, cuprinzând o gamă variată de culturi, bucătării și standarde de instalații sanitare. În plus, turcii își afișează patrimoniul bogat cu o mândrie supradimensionată, în așa fel încât orice ​​oraș ponosit, poate rivaliza cu minunatului Istanbul. Să nu uităm că una dintre primele vedete ale Internetului a fsot Mahir Cagri, devenit celebru în 1999, cu poveștile lui, într-o stricată limbă engleză, despre pasiunea pentru acordeon, călătorii și femei. Cagri se pare că i-a inspirat pe cineaști când au creat personajul Borat. Și să nu uităm pasiunea pentru mustăți. Și nu numai la bărbați…

9. Belgienii
Cum să nu fii tare când accepți să le asiguri un adăpost sumbru și să-i aperi de atacurile demonstranților pe birocrații Uniunii Europene? Trebuie să ai cel puțin haz! Bine, o să spuneți că e o țară mică și umedă. Da, dar a făcut o artă din a produce bere și ciocolată de calitate și, câteodată îți mai sucesc mințile și cu o dantelă sofisticată. Personajul cool este, fără îndoială, Herman Van Rompuy: păr grizonat, costum gri, dar nume grozav. Fostul prim-ministru belgian și un ex-președinte al Uniunii Europene publică poezie în stil japonez, de aici și porecla de “Haiku Herman”.

8. Nepalezii
Cu siguranță, nu ai să vezi niciodată un nepalez care se grăbește undeva. De ce? Căci oriunde s-ar duce îl așteaptă un urcuș serios. Totuși nu putem trece cu vederea că națiunea asta i-a dat pe vitejii “Gorkhali”, recrutați de Armata Britanică, dar și de cea indiană, sigaporeză și chiar de forțele ONU de păstrare a păcii. Și să nu uităm de șerpași, cu ajutorul cărora eroii alpiniști urcă și se mândresc cu ascensiubnile pe Everest. Tocmai de aceea, omul lor de pus în ramă este Tenzing Norgay. Deși l-a ajutat pe pe Sir Edmund Hillary, să fie primul om pe Everest, în 1953, l-a lăsat pe acesta să primească toate onorurile.

7. Australienii
Probabil că australienii ar trebui să se nască pe o placă de surf. Orice naționalitate care consideră că este nevoie să abrevieze sau să scurteze orice cuvânt este probabil extrem de cool. Parinții tăi Darren, Sharon și Barry devin Daz, Shaz si Baz. Timpul câștigat cu vorbitul se poate folosi la o băută cu prietenii de surf. Adăugați la plaje, grătare și bikini și da, chiar dacă sunt stereotipuri, australienii, sau Aussii, au o existență mișto. Ei au propria lor faună, floră și sindromul competiției. Sunt atât de mișto australienii încât li s-a părut extrem de mișto să o păstreze ca șefă a statului pe Elisabeta a II-a.

6. Chinezii
Nu este cea mai evidentă alegere, dar cu o populație de peste un miliard, China trebuie să aibă o cotă echitabilă de oameni cool. În plus, este prudent să includem chinezii în orice listă de acest fel, pentru că, dacă nu, hackerii inventivi ai Chinei ar sparge situl și s-ar adăuga singuri oricum. Ca să nu mai punem la socoteală că cei mai mulți bani din lume sunt la ei. Personajul lor iconic este Brother Sharp – un om fără adăpost, pe numele real Chen Guorong, din Nigbo, care prin aspectul său a lansat o modă pe Internet. Ce nu e atât de mișto: conceptul de confindețialitate, necunoscut deocamdată în China…

5. Spaniolii
Nu există nici o petrecere ca o fiesta spaniolă. Înainte ca toată lumea să-și dea seama că banii din boom-ul imobiliar spaniol nu erau reali, cea mai mare parte a Europei de Nord vizitase de câteva ori Spania, lăfăindu-se în casele de vacanță oferite pe viață. De ce? Pentru că în afara acestui miraj care nici nu costa mult, mai erau: soarele, marea, nisipul, siesta si sangria. Apoi, Spania este țara în care petrecerile incep cand majoritatea altor natiuni s-au culcat. Omul cu emblema? Javier Bardem sau Antonio Banderas 2.0, cu vocea unei albine generată pe calculator care poate fi văzută în Statele Unite în reclama pentru Nasonex, un spray nazal contra alergiilor.

4. Coreenii
Cum să nu fii special dacă consideri un afront atunci când cel de la masa ta nu bea cu tine câteva shoot-uri de soju-whisky. Băutura asta, fermentată din orez sau cartofi este și cea mai vânduută tărie din lume, dacă vă vine să credeți. În principiu, coreenii pot fi cei mai buni prieteni din lume. Sunt și lideri dominanți ai aproape tuturor tendințelor actuale din cultura pop-asiatică – adică muzică, modă și film. Imaginea iconică: regizorul Park Chan-wook. Umorul său negru, care produce rumoare în sălile de cinema i-a adus nu mai puțin de 35 de premii internaționale, inclusiv la Berlin, Veneția și Cannes, precum și titlul de „regizorul emo al filmului! Nu este foarte mișto: Kimchi, unele dintre cele mai picante murături din lume.

3. Jamaicanii
Nu există atât de mult pentru jamaicani precum dragostea pentru reggae, care alăturată părului împletit, ganja (marijuana), a creat o adevărată religie, denumită “Rastafarianism”. Fără lideri universali, această credință afro-caribbeană a adus după sine consecințe sociale, care încă nu și-au manifestat toate efectele. Figura proeminentă jamicană: Usain Bolt, cel mai rapid om de pe planetă, deși are un picior mai scurt cu 2,5 centimetri datorită scoriozei. Totuși, nouă medalii olimpice de aur? Nu sunt deloc cool: rata mare a criminalității și homofobia.

2. Singaporezii
De la locul 2 în sus, cei care se tem de înâlțimi, trebuie să renunțe! Gândiți-vă: în această epocă digitală, în care blogging-ul și Facebook-ul sunt deja chestii banale, noțiunile de școală veche, cu pixul și tabla cu cretă au fost reîncărcate. Nu mai râdeți, cu populația sa absurdă, informatică, Singapore este un fel de buricul pământului, iar oamenii săi își pot revendica astfel locul potrivit ca avatare moderne. Probabil chiar acum transmit Tweet-uri despre acest subiect. Figura emblematică: Lim Ding Wen, un copil de 9 ani, care realizează programe de calculator în șase limbi și este un iPhone developer. Un viitor glorios îl așteaptă!

Nu atât cool: fiind toți blocați la computere, guvernul a fost nevoit să-i încurajeze să facă mai mult sex, ca să nu se stingă națiunea.

1. Brazilienii
Îmbrăcați-vă ca o pasăre exotică și apoi citiți ceea ce urmează. Fără brazilieni nu am fi avut samba și carnavalul de la Rio, nu am fi admirat frumusețea fotbalului lui Pele și Ronaldo, nu aveam costumele de baie minuscule și trupurile tonifiate pe plajele Copacabana. Cu excepția cazului în care își folosesc reputația sexy, putem să numim brazilienii ca fiind cei mai cool oameni de pe planetă. Deci, dacă sunteți brazilian și citiți aceste rînduri, felicitări – deși, de vreme ce stați la un computer în loc să arătați pachetele de mușchi pe plajă, probabil că nu vă simțiți prea bine. Icoana: Seu Jorge, artistul născut în favelă, care a cântat pe străzi și care consideră samba ca fiind pop-ul brazilian. De la 19 ani a trăit pe străzi, dar muzica sa s-a auzit peste tot în lume, stărnind emoții nebănuite. Nu e deloc mișto: tăierea nesăbuită o pădurilor tropicale pentru a produce cacao, de altfel una dintre cele mai bune din lume.

N.B. O parte din pasajele acestui text sunt pamflete curate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.