Iar cel mai bun restaurant din lume este…

Eleven Madison Park este un restaurant situat în inima orașului New York, în Madison Square Park, într-o clădire istorică realizată în stilul Art Deco, situată la intersecția străzilor 24 și Madison Avenue.

Restaurantul este deținut, din 2011, de celebrul chef elvețian Daniel Humm și restauratorul Will Guidara, care oferă între opt și zece feluri de mâncare atent preparate și pun la dispoziția clienților un bar pentru degustarea de vinuri de clasă.

Cu un menu limitat, dar cu o bucătărie ce se poate ridica la nivel de artă culinară, Eleven Madison Park a ocupat anul trecut locul 1 în Top-ul celor mai bune 50 de restaurante din lume, prin rafinamentul preparatelor și ospitalitatea remarcabilă.

Cheful de origine elvețiană, Daniel Humm, a început să lucreze în gastronomie de la vârsta de 14 ani și a câștigat prima sa stea Michelin la 24. El a devenit bucătar executiv la Eleven Madison Park în 2006, când restaurantul era încă deținut de Danny Meyer’s Union Square Hospitality Group, apoi, în 2011, el și Guidara au preluat proprietatea. De asemenea, cei doi răspund și de programul culinar al hotelurilor NoMad și sunt autorii câtorva cărți de bucate.

Mâncărurile tipice la Eleven Madison Park: rață dulce, o versiune a preparatului clasic cu glazură din miere și lavandă sau rădăcină de țelină în vezică de porc. Lista de vinuri include rieslinguri australiene, vinuri de Bordeaux, vinuri din Valea Rhone-ului, rose-uri din Grecia, Italia sau Spania.

În lunile de vară ale anului trecut, perioadă destinată renovărilor Eleven Madison Park , Humm și Guidara au operat un restaurant în Hamptons, EMP Summer House, în parteneriat cu American Express .

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.