Pui curry cu rodie

08 Pui Curry

 

Clar, o tentativa de fusion! Adică un amestec de gastronomie chineză, și indiană fără pretenții mari dar incredibil de gustos și ușor digerabil. Pregătirile durează vreo 20 de minute și prepararea încă 30. Cu siguranță dă foarte bine în farfurie și se termină exact când îți mai dorești încă o porție.

02 Pui Curry

Ingrediente:
– 1 piept de pui tăiat cubulețe
– 1 tijă de apio tăiată mărunt
– 1 fir de ceapă verde tăiat mărunt
– 5-6 ciuperci tăiate cuburi
– Seminţe de la 1 rodie
– 2-3 fire de pătrunjel
– 100 ml stoc supa de legume
– 100 ml smântână dulce
– 100 gr orez pentru garnitură
– sare, piper, praf de curry

03 Pui Curry

Preparare:
Etapa 1: curăţaţi toate legumele, le spălaţi bine și le tăiaţi în cuburi. Încercaţi să le tăiaţi cam de aceeaşi mărime pe toate, in felul acesta preparatul va căpăta o unitate vizuală.

04 Pui Curry

Etapa 2: Trageți la tigaie cu puțin ulei de măsline ceapa și cuburile de apio doar cât să se înmoaie puți, Adăugați puiul, apoi, după ce s-a rumenit un pic, ciupercile. Amestecați, adăugați un pahar de vin alb și lăsați ca alcoolul să se evapore. Turnați stocul de supă și lăsați să scadă.

05 Pui Curry

Etapa 3: Turnați smântâna dulce și praful de curry și amestecați câteva minute. Adăugați 2/3 din semințele de rodie și striviți-le pentru a-și împrăştia sucul acrișor.

06 Pui Curry

Etapa 4: Serviți cu bucăți de roșii cherry și semințe crude de rodie și o garnitură de orez făcut în apă sau la abur, cu puțin sos de soia dulce deasupra.

07 Pui Curry

Bucurați-vă de mâncare, s-aveţi pofta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.